Νεα Μοντελα

Yamaha MT-07 2025: Με ηλεκτρονικό γκάζι, ανεστραμμένο πιρούνι, νέα εμφάνιση και Y-AMT

Το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκει εφαρμογή και στο δικύλινδρο naked


24.10.2024

Δεν πρόκειται για μια ανανέωση αλλά για μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα εφοδιασμένη με όλη την διαθέσιμη τεχνολογία και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού


H νέα εμφάνιση δένει τέλεια με την "γυμνή" φύση της ΜΤ-07, με μια αναθεωρημένη και πιο επιβλητική θέση οδήγησης, αλλά και μια ξεχωριστή ταυτότητα που δημιουργείται από τους μινιμαλιστικούς προβολείς LED. Με τη μηχανική και το στυλ της μοτοσυκλέτας να βρίσκονται σε τέλεια αρμονία, ό,τι έχει προστεθεί στην ΜΤ-07, είναι εκεί για να συμβάλλει στην εμπειρία οδήγησης.

Ένα νέο ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών κοσμεί το μπροστινό μέρος της νέας MT-07 και προσφέρει καλύτερη αίσθηση του μπροστινού συστήματος, καθώς και πιο μοντέρνα, premium εμφάνιση. Το ανεστραμμένο πιρούνι συνδυάζεται με το νέο πλαίσιο για να προσφέρουν μια πιο σπορ, συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, ενώ η νέα τριπλή βάση τιμονιού από χυτό αλουμίνιο εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού της Yamaha.

2025 YAM MT07AS EU MLNM4 ACT 009 03 preview

Αυτές οι βελτιώσεις, μαζί με τη νέα σχεδίαση και τους τροχούς SpinForged, όχι μόνο ενισχύουν την ευελιξία της MT-07, αλλά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο συνολικό στόχο της εξοικονόμησης βάρους. Η νέα MT-07 ζυγίζει μόλις 183 κιλά - ένα ολόκληρο κιλό λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Εφοδιασμένη με τον θρυλικό κινητήρα 690 κ.εκ. CP2 με τους δύο παράλληλους κυλίνδρους, η MT-07 τέταρτης γενιάς διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα ακουστικής ενίσχυσης που πραγματικά ανεβάζει την ηχητική εμπειρία κατά την οδήγηση, βελτιώνοντας τη σύνδεση μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας. Στην MT-07 του 2025 εμφανίζεται επίσης για πρώτη φορά το σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού Chip Controlled Throttle της Yamaha, το οποίο στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς MT. Η χρήση της τεχνολογίας στο γκάζι "ride-by-wire" επιτρέπει στην ΜΤ-07 να χρησιμοποιεί μια μεγάλη σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων που κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο εύκολη και παράλληλα απολαυστική για τον αναβάτη.

Yamaha MT-07 2025 - Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Επιλογή Y-AMT με σύστημα Cruise Control
  • Νέα μικρών διαστάσεων σχεδίαση και νέα θέση οδήγησης
  • Επανασχεδιασμένη μονάδα προβολέων LED με δύο λειτουργίες
  • Νέα πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone και πλοήγηση
  • Ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη, όπως σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και τρεις τρόπους λειτουργίας (STREET, SPORT, CUSTOM)
  • Προσαρμόσιμη εμπειρία οδήγησης με τις ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου οδήγησης της Yamaha (YRC)
  • Το νέο πλαίσιο και το νέο βραχίονα βελτιστοποιούν την ακαμψία και βελτιώνουν το χειρισμό
  • Η θέση του τιμονιού και των μαρσπιέ έχει αλλάξει για ακόμη καλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση
  • Δύο νέες ακτινικά τοποθετημένες μπροστινές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων
  • Νέο ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. και νέα πίσω ανάρτηση
  • Βελτιστοποιημένη ηχητική εμπειρία με τεχνολογία ακουστικής ενίσχυσης
  • Νέος 2-κύλινδρος 4-βάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας EU5+ CP2 690 κ.εκ. με 2ΕΕΚ.
  • Ελαφριές ζάντες SpinForged με ελαστικά Dunlop Sportmax
  • Συμπλέκτης A&S για πιο ομαλά κατεβάσματα ταχυτήτων
  • Νέοι διακόπτες και αυτό-ακυρούμενα φλας με σύστημα ειδοποίησης για φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης

Μια νέα εποχή οδήγησης με την Y-AMT και το Σύστημα Cruise Control

Η τεχνολογία Υ-ΑΜΤ φέρνει την επανάσταση στην οδήγηση. Η ΜΤ-07 μπορεί να εξοπλιστεί με το αυτόματο σειριακό σύστημα Υ-ΑΜΤ, για να φέρει την οδηγική σας εμπειρία σε μια εντελώς νέα διάσταση. Επιλέξτε μεταξύ χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων μέσω του διακόπτη "see saw" που λειτουργεί με τα δάχτυλα, ή επιλέξτε ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων όταν το χρειάζεστε. Το Υ-ΑΜΤ συνεργάζεται αρμονικά με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Yamaha Ride Control (YRC), ενώ το σύστημα cruise control μειώνει ακόμα περισσότερο την συμμετοχή του αναβάτη και έτσι κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ακόμα πιο άνετη. *Το σύστημα Cruise Control διατίθεται μόνο στην MT-07 Y-AMT

Νέο μινιμαλιστικό στυλ

Η ΜΤ-07 αποκτά τώρα μια νέα εικόνα, με την χαρακτηριστική πρόσοψη που παρέχει η μινιμαλιστική μονάδα προβολέων LED, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του "Dark Side Of Japan". Με την μηχανική και το στυλ να βρίσκονται σε τέλεια αρμονία, τίποτα έξτρα δεν έχει προστεθεί στην ΜΤ-07 εκτός από όσα ενισχύουν πραγματικά την οδηγική εμπειρία. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας που συνδέεται με τον αναβάτη της, με έναν τρόπο που μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστες μοτοσυκλέτες της αγοράς.

2025 YAM MT07AS EU MLNM4 DET 006 03 preview

Ηλεκτρονικό γκάζι, λειτουργίες οδήγησης YRC και ρυθμιζόμενο TCS

Το ΥCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) εγκαθιστά μια νέα γενιά ηλεκτρονικών βοηθημάτων και συμβάλλει σε μια πιο γραμμική παροχή ισχύος, η οποία δημιουργεί καλύτερη σύνδεση μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας. Το Yamaha Ride Control (YRC) σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών χαρτογραφήσεων του κινητήρα και του ελέγχου πρόσφυσης, με έναν διακόπτη απενεργοποίησης. Σας δίνει επίσης την επιλογή διαμόρφωσης ενός προγράμματος YRC το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις δικές σας προτιμήσεις.

Τεχνολογία ενίσχυσης του ήχου

Συμβάλλοντας στην ενστικτώδη σύνδεση μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας, η MT-07 διαθέτει ένα σύστημα ενίσχυσης ήχου που εκμεταλλεύεται το βρυχηθμό της μοτοσικλέτας, ενισχύοντας και διοχετεύοντάς τον στον αναβάτη για να αυξήσει την αδρεναλίνη που προσφέρει η διάσημη ροπή της MT.

Υψηλής απόκρισης ρυθμιζόμενες αναρτήσεις

Το νέο ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών προσφέρει υψηλά επίπεδα ελέγχου και καλύτερη σύνδεση με το μπροστινό ελαστικό, ενώ παράλληλα δίνει μια πιο μοντέρνα εμφάνιση στην MT-07. Το υψηλής απόκρισης πιρούνι συνδυάζεται με ένα πίσω αμορτισέρ με μοχλικό, το οποίο είναι ρυθμιζόμενο τόσο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου όσο και ως προς την απόσβεση επαναφοράς, παρέχοντας μια σπορ συμπεριφορά κάθε φορά που οδηγείτε.

Ελαφριές ζάντες SpinForged με ακτινικά ελαστικά Dunlop.

Οι τροχοί έχουν συμβάλλει στην δημιουργία μιας ελαφρύτερης και πιο ευέλικτης ΜΤ-07, και έχουν κατασκευαστεί με την χρήση της SpinForged τεχνολογίας της Yamaha. Αυτό επέτρεψε μια πιο λεπτή και ελαφρύτερη χύτευση, χωρίς συμβιβασμούς σε ότι αφορά την αντοχή. Τα ελαστικά Dunlop Sportmax Q5A έχουν επιλεγεί ως στάνταρ εξοπλισμός για την MT-07 καθώς είναι γνωστά για τον ελαφρύ χειρισμό τους και τις μεγάλες τους δυνατότητες σε κάθε ασφάλτινο περιβάλλον.

2025 YAM MT07AS EU MDNMD STU 005 03 preview

Πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα και πλοήγηση

Η TFT οθόνη οργάνων 5 ιντσών της MT-07 διαθέτει διαφορετικά θέματα και συνδεσιμότητα smartphone μέσω της δωρεάν εφαρμογής MyRide, που σας επιτρέπει να ακούτε μουσική, καθώς και να βλέπετε ειδοποιήσεις εισερχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων. Πλήρης πλοήγηση με χάρτη είναι επίσης διαθέσιμη μέσω της δωρεάν εφαρμογής Garmin StreetCross, η οποία μπορεί να ελεγχθεί μέσω του νέου διακόπτη ελέγχου.

Πλούσιος σε ροπή κινητήρας CP2 690 κ.εκ. EU5+

Ο γεμάτος χαρακτήρα κινητήρας με τους δύο παράλληλους κυλίνδρους χρησιμοποιεί την τεχνολογία crossplane της Yamaha στον στροφαλοφόρο άξονα και είναι το κόσμημα στο στέμμα της MT-07. Διεθνώς αναγνωρισμένη για την εντυπωσιακή απόκριση και τη γραμμική απόδοση της ροπής, η MT-07 έχει δεχτεί εσωτερικές αναβαθμίσεις στη νεότερη έκδοσή της, οι οποίες προσφέρουν ακόμη πιο αξιοποιήσιμες επιδόσεις, βελτιωμένη ροπή, έναν συναρπαστικό ήχο και μια αναβαθμισμένη δυνατότητα αλλαγής σχέσεων, ειδικά με το σύστημα Y-AMT.

Επιβλητική θέση οδήγησης

Γνωστή για τη δημιουργία μιας ισχυρής σύνδεσης μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας, η εργονομία της νεότερης MT-07 είναι πιο σπορ από ποτέ. Το φαρδύ κωνικό τιμόνι αλουμινίου πλέον είναι πιο χαμηλά και πιο κοντά στον αναβάτη, ενώ η θέση του αναβάτη κάνει την ΜΤ-07 πιο ευέλικτοι αλλά και πιο κατάλληλη για όλους τους οδηγούς καθώς το ύψος της σέλας δεν ξεπερνά τα 805 χιλ.

Δύο μεγάλης διαμέτρου ακτινικά μπροστινά δισκόφρενα.

Για επόμενου επιπέδου ισχύ πέδησης, η τέταρτης γενιάς MT-07 διαθέτει δύο μεγάλους δίσκους και ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων. Αυτή η σχεδίαση κάνει την απόδοση του φρένου πιο ισχυρή, χάρη στην αυξημένη ακαμψία, η οποία διασφαλίζει ότι η δύναμη του φρένου θα ισομοιράζεται και στους 2 τροχούς σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

2025 YAM MT07A EU MLNM4 DET 007 03 preview

Νέοι διαισθητικοί διακόπτες και αυτοακυρούμενα φλας

Οι νέοι διακόπτες που έχουν ενσωματωθεί στο τιμόνι επιτρέπουν στον αναβάτη να χειρίζεται το ευρύτερο φάσμα λειτουργιών της νέας MT-07 SP. Συμπεριλαμβάνονται η συνδεσιμότητα smartphone, η πλοήγηση, τα προγράμματα οδήγησης και η επιλογή των διαφόρων μενού. Τα νέα φλας είναι πλέον αυτοακυρούμενα και προσφέρουν τη λειτουργία «‘three flash» για αλλαγή λωρίδας. Επίσης νέο είναι το Emergency Stop Signaling, το οποίο ανιχνεύει το απότομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιεί αυτόματα τα φλας, ώστε να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους οδηγούς.

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Σας είχαμε προϊδεάσει, αλλά αυτό που ανακοινώθηκε από την ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν το περιμέναμε
Το νέο ZONTES G368 συνδυάζει με αξεπέραστο τρόπο την αιχμή της τεχνολογίας, τις κορυφαίες επιδόσεις και τον πλούσιο εξοπλισμό, δημιουργώντας ένα Adventure Scooter που ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία του και καθιερώνεται ως το σημείο αναφοράς σε κάθε τομέα!
Ένα δικύλινδρο Aprilia 450 συμμετέχει στον αγώνα Africa Eco Race , με αναβάτη τον Marco Menichini. Σας θυμίζει κάτι;
Το νέο XSUV 300 GT ABS/TCS  από την Thrust Motor έφτασε στην Ελλάδα, συνδυάζοντας μοντέρνο σχεδιασμό και πλούσιο εξοπλισμό, σε δύο εκδόσεις, και με τιμή που ξεκινά κάτω από 4.000 ευρώ

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.