Μοτοσυκλέτα από σοκολάτα… γιατί το γκάζι είναι γλυκό (Video)
Δείτε πως κατασκευάζεται μια διαφορετική μοτοσυκλέτα
01.04.2022
Αν ξοδεύετε χρόνο στο ίντερνετ, τότε σίγουρα θα έχετε πέσει πάνω σε κάποιο βιντεάκι του σεφ ζαχαροπλαστικής Amaury Guichon
Κείμενο: Ηλίας Μπόσμος
Ο Ελβετός με τα εκπληκτικά γλυπτά από σοκολάτα έχει γίνει viral πολλές φορές (συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views) και όχι άδικα, αφού οι απίθανες δημιουργίες του είναι τόσο ρεαλιστικές που σε κάνουν να απορείς πως τις σκέφτηκε, αλλά κυρίως πως τις πραγματοποίησε.
Αυτή τη φορά λοιπόν, ο ζαχαροπλάστης/γλύπτης αποφάσισε να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα και όπως πάντα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, παρόλο που λοιπές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί (πολλές φορές τα έργα του απαιτούν πάνω από μια εβδομάδα εργασίας, ζυγίζουν περισσότερα από 100 κιλά και στοιχίζουν πάνω από 30.000ευρώ).
Σε ένα πλήρες και απολαυστικό βίντεο που δείχνει όλα τα στάδια παραγωγής, ο Guichon εμφανίζεται με τη χαρακτηριστική εμμονή του στη λεπτομέρεια. Από τις αερόψυκτες κεφαλές και τα ωστήρια μέχρι τα ελατήρια και τη σαγρέ βαφή με βρώσιμα χρώματα στην επιφάνεια των εξατμίσεων, όλα είναι εξωπραγματικά ρεαλιστικά και κατασκευασμένα με σοκολάτα-με μοναδική εξαίρεση το κρύσταλλο του προβολέα.
Απολαύστε
:
Σύντομο βιογραφικό:
Γεννημένος στη Γενεύη, ο Amaury Guichon σε ηλικία μόλις 14 ετών (πράγμα σύνηθες σε Γαλλία και Ελβετία) μετακομίζει στη Γαλλία για να σπουδάσει αλμυρά στο Ecole Hoteliere Savoie Leman. Όμως η κλίση του ήταν στη ζαχαροπλαστική οπότε επέστρεψε στην Ελβετία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο κολλέγιο Wolsberg, όπου κατά τη διάρκεια της φοίτησης του κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό σοκολάτας Apprentice.
Βρίσκοντας ότι το πάθος του ήταν να γίνει «σοκολατιέρης», μετακόμισε στο Παρίσι για να φοιτήσει στη Lenotre, κερδίζοντας παράλληλα το χρυσό μετάλλιο του “Καλύτερου μαθητευομένου της Γαλλίας” από την Ομοσπονδία MOF (o τίτλος του MOF είναι η ανώτατη διάκριση για έναν ζαχαροπλάστη αφού από το 1920, μόλις 200 άτομα έχουν γίνει MOF).
Σε ηλικία 20 ετών μετακομίζει στις Κάννες όπου ξεκινάει να διδάσκει, ενώ κερδίζει τον διάσημο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής “Les Delices de la Mediteranee”. Το 2012, επιστρέφει στο Παρίσι και γίνεται Executive Chef των τριών διάσημων ζαχαροπλαστίων Hugo & Victor, ενώ το 2014 μετακομίζει στο Λας Βέγκας για να εργαστεί στο Jean Philippe Patisserie. Το 2017 αποφασίζει να αρχίσει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για Masterclass (υπολογίστε περίπου 1.500 ευρώ για ένα πενθήμερο σεμινάριο) ενώ αρχίζει να ανεβάζει σε social media τις δημιουργίες του, αποκτώντας τεράστια φήμη και οικονομικές απολαβές.
Το φθινόπωρο του 2021 ξεκινάει στο Netflix το School of Chocolate, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τις δημιουργίες του.
Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.