Moni Moto ο «έξυπνος» συναγερμός (Video)

Πείτε αντίο στα καλώδια


Γράφει ο Γιάννης Γεωργιδάκης  //  22.11.2017
 
Ο Moni Moto είναι ένας διαφορετικός συναγερμός, που δεν απαιτεί εγκατάσταση και περίπλοκες συνδέσεις και μπορεί να τοποθετηθεί παντού πάνω στο αγαπημένο σας δίκυκλο
Όπως οδυνηρά έχουν διαπιστώσει πάρα πολλοί κάτοχοι δικύκλων, το σενάριο κλοπής μοτοσυκλέτας δεν είναι ούτε παράνοια, ούτε κινδυνολογία. Ειδικά σε πόλεις όπως η Αθήνα δεν μπορείς να πας σε έναν αγώνα ή να δεις μια ταινία στον κινηματογράφο χωρίς το άγχος του εάν θα βρεις την μοτοσυκλέτας ή το scooter σου όταν επιστρέψεις.
 
Ο απλός συναγερμός περισσότερο ταλαιπωρία είναι παρά λύση. Στοιχηματίζουμε μόνο στο ότι θα τρομάξει τον επίδοξο κλέφτη επειδή ουσιαστικά στις άπειρες σειρήνες που ηχούν σε ένα αστικό περιβάλλον, οι πιθανότητες να αναγνωρίσουμε τη δική μας είναι απειροελάχιστες.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή ανησυχία και το να πεταγόμαστε όποτε ακούμε σειρήνα ή να αγνοούμε στο τέλος τον ήχο. Επιπλέον ό,τι “κουμπώνει” στην μπαταρία μας έχει την τάση να μας αγχώνει αρκετά και όχι άδικα, καθώς εξωτερικά “ερεθίσματα” (με το φορτηγό που περνάει δίπλα μας να είναι Νο1 στα charts) μπορούν να προκαλέσουν δονήσεις οι οποίες ενοχλούν τους συμβατικούς συναγερμούς.
moni moto 2
 
Η MoniMoto με έδρα τη Λιθουανία μάς προτείνει μια διαφορετική λύση αποτελούμενη από μία συσκευή που τοποθετείται στη μοτοσυκλέτα (ακόμα και κάτω από τη σέλα και χωρίς καμία σύνδεση) και ένα “κλειδί”. Η συσκευή λειτουργεί ως εξής: έχει ενσωματωμένους αισθητήρες για να αντιλαμβάνεται την οποιαδήποτε κίνηση , GPS για να ξέρει πού πάει και κάρτα SIM για να σας πάρει τηλέφωνο να σας το πει. Εάν λοιπόν το “κλειδί” είναι πάνω από 10 μέτρα μακριά και η μηχανή σας κινηθεί, θα λάβετε κλήση και μέσω της εφαρμογής του monimoto θα μπορείτε να δείτε στο Google maps την τοποθεσία της.
 
  
Η συσκευή τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες CR123A (μπορεί να τις θυμάστε από φωτογραφικές μηχανές της προ-ψηφιακής εποχής)  με τις οποίες η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιτευχθεί και ένας χρόνος αυτονομίας, ενώ το κλειδί χρησιμοποιεί το κλασσικό “χάπι” CR2032.
  
Το Monimoto κοστίζει 159 ευρώ με επιβάρυνση 33 ευρώ σε περίπτωση που θέλετε έξτρα κλειδί, τιμή που ακούγεται αν μη τη άλλο λογική, αν σκεφτούμε τους πονοκεφάλους από τους οποίους θα μας γλυτώσει.
 
 
Ξεχάστε την ασύρματη τεχνολογία και συνδέστε το smartphone με το κράνος με ένα από καλώδιο
Η ιταλική εταιρεία σε συνεργασία με την Locman παρουσιάζει την δεύτερη σειρά ρολογιών της
Οι δύο κάμερες, μπροστά και πίσω από το κράνος, υπόσχονται να κάνουν τις μετακινήσεις ασφαλέστερες
Το Shoei Helmets συνεργάζεται με την NS West και αποκαλύπτει ένα νέο «έξυπνο κράνος» στο φετινό Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας