03.09.2020
Δεν θέλουμε να σας πάρει από κάτω αλλά οι βόλτες και τα ταξίδια από εδώ και πάρα θα μειωθούν. Το καλοκαίρι “χορτάσατε”χιλιόμετρα και όπως είναι φυσικό ο εξοπλισμός σας θέλει φρεσκάρισμα
Αφαίρεση λεκέδων και βρωμιάς που συνήθως υπάρχουν στο εξωτερικό και «φρεσκάρισμα» των εσωτερικών που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και τον ιδρώτα. Κάθε τύπος υφάσματος, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και συχνά η σχολαστική συντήρηση στο σπίτι είναι αποτελεσματική. Ας δούμε λοιπόν πώς πρέπει να φροντίζουμε τον εξοπλισμό μας.
Είδη υφάσματος
Συνθετικά (Cordura κ.τ.λ.)
Για συνθετικά υφάσματα, όπως αυτά που είναι αδιάβροχα, ο χρυσός κανόνας είναι να αφαιρέσετε τη βρωμιά με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι και στη συνέχεια να απολυμάνετε το εσωτερικό με αντιβακτηριακά προϊόντα. Για πλύσιμο, από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλες τα προστατευτικά και να πλύνετε με το χέρι σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ένα ουδέτερο σε PH απορρυπαντικό. Οποιοσδήποτε επίμονος λεκές πρέπει αρχικά να «μαλακώσει» με απορρυπαντικό που θα πρέπει να το αφήσετε να δράσει για αρκετή ώρα. Στο πλυντήριο, από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να αποκλείσετε το στύψιμο και το πλύσιμο να γίνει με νερό χαμηλής θερμοκρασίας (το πολύ 20 °). Το στέγνωμα είναι επίσης απαραίτητο. Βάλτε το ρούχο σε κρεμάστρα, προσέχοντας να το αναποδογυρίζετε συχνά ώστε να στεγνώσουν τα εσωτερικά γρήγορα.
Δερμάτινα
Είναι πολύ πιο περίπλοκα σε συντήρηση, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων ακόμη και με καθάρισμα στο σπίτι. Τα ρούχα πρέπει να πλένονται με ένα σφουγγάρι ή ένα υγρό πανί μικροϊνών, για να εξαλειφθούν οι πιο δύσκολοι λεκέδες. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο σαπούνι ή συγκεκριμένα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο. Μετά τον καθαρισμό είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ότι απορρυπαντικό έχει μείνει με ένα υγρό πανί. Για να "θρέψετε" το δέρμα, τέλος είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες αλοιφές ή προϊόντα, αποφύγετε αυτά για παπούτσια επειδή μπορούν να κλείσουν τους πόρους του δέρματος. Σε αυτήν την περίπτωση, για την σωστή συντήρηση είναι απαραίτητο να απλώσετε την αλοιφή στο δέρμα και στη συνέχεια να αφαιρέσετε όση δεν απορροφήθηκε. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται περαιτέρω καθαρισμός.
Κράνος
Για να καθαρίσετε το εξωτερικό, χρειάζεστε χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι. Δεν συνιστώνται προϊόντα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα χρώματα ή να τα θαμπώσουν. Για τις επενδύσεις, ωστόσο, είναι καλύτερο να τις αφαιρέσετε και να πλύνετε χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Για να καθαρίσετε την ζελατίνα, πρέπει πρώτα να την αφαιρέσετε και να την καθαρίσετε, με χλιαρό νερό. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση, το στέγνωμα είναι σημαντικό. Αποφύγετε την έκθεση του κράνους στον ήλιο ή την τοποθέτησή του σε καλοριφέρ. Προτιμάτε έναν καλά αεριζόμενο χώρο και αν μπορείτε κρεμάστε το κράνος από τον ιμάντα, έτσι ώστε να στεγνώσει ομοιόμορφα. Τέλος, να είστε υπομονετικοί. Οι εσωτερικές επενδύσεις, ειδικά οι μη αφαιρούμενες, χρειάζονται τουλάχιστον δύο ημέρες για να στεγνώσουν.
Μπότες
Ένα άλλο αντικείμενο που χρειάζεται προσεκτικό καθαρισμό είναι οι μπότες. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να φροντίζετε το εξωτερικό μέρος, καθαρίζοντάς το από λάσπη και άλλα υπολείμματα βρωμιάς με μαλακή βούρτσα. Ουδέτερο σαπούνι και σφουγγάρι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους πιο δύσκολους λεκέδες. Για το εσωτερικό είναι αν αν είναι εφικτό βγάλτε τον εσωτερικό πάτο και να την πλύνετε ξεχωριστά, ίσως βυθίζοντάς τον σε χλιαρό νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίου. Μόλις στεγνώσει, για να αναζωογονηθεί η εμφάνισή της, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά προϊόντα, ανάλογα από τι υλικό είναι φτιαγμένες.
Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.