Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Ανακοινώθηκαν ημερομηνίες δοκιμών στην Φινλανδία

19 και 20 Αυγούστου με τους αναβάτες εξέλιξης


13.03.2019

Οι αγώνες του κορυφαίου Πρωταθλήματος το 2020 είναι πολύ πιθανό να είναι 20 με το KymiRing να εντάσσεται στο ημερολόγιο

Η ανακοίνωση διήμερων δοκιμών στις 19 και 20 Αυγούστου στην Φινλανδική πίστα, σημαίνει πως η FIM και η Dorna είναι έτοιμες να δώσουν την έγκριση του στο KymiRing.

Οι ιθύνοντες της πίστας γνωστοποίησαν στην Dorna πως οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες μέχρι το χρονικό διάστημα των δοκιμών. Οι αναβάτες εξέλιξης των ομάδων που θα συμμετέχουν στα test θα διαπιστώσουν αν η άσφαλτος είναι η κατάλληλη ενώ και η Michelin θα συλλέξει δεδομένα για τα ελαστικά της.

Αν οι δοκιμές είναι επιτυχημένες τότε είναι πολύ πιθανό του χρόνου να έχουμε 20 αγώνες στο πρόγραμμα και οι εμπλεκόμενες πλευρές (ομάδες, IRTA και Dorna) θα υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας.

Παραμένει άγνωστο πότε οι αναβάτες των ομάδων θα κάνουν δοκιμές στο KymiRing. Πάντως αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος σε όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να εξοικειωθούν, να συλλέξουν δεδομένα και να βρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Το GP της Φινλανδίας απουσιάζει από το πρόγραμμα από το 1982 και θα προστεθεί ξανά μετά από 38 χρόνια.


Η πίστα έχει μήκος 4,6 χλμ. και περιλαμβάνει 18 στροφές. Το KymiRing απέχει 110 χλμ. από το Ελσίνκι και θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 100.000 θεατές.

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019