MotoGP 10ος αγώνας Assen: Αντέχει και στην πίεση
Ένα ακόμη double για τον Marc Marquez
29.06.2025
Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί συγκαταλέγεται στους κορυφαίους στην ιστορία του MotoGP, κατακτώντας τη νίκη στο Grand Prix της Ολλανδίας και επεκτείνοντας το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 68 βαθμούς
Παρά τις δύο σφοδρές πτώσεις του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και την εκκίνηση εκτός πρώτης σειράς – για μόλις δεύτερη φορά το 2025 – ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε αλύγιστος. Αφού επικράτησε στο Σαββατιάτικο Sprint, ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό τρίτο διαδοχικό αγωνιστικό "νταμπλ", φτάνοντας σε μία ακόμα νίκη την Κυριακή, έπειτα από σκληρή μάχη με τον Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) στο "Καθεδρικό Ναό" του MotoGP.
Αγώνας Sprint
Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του για το 2025, κατακτώντας το ένατο φετινό του Tissot Sprint, αυτή τη φορά στο Grand Prix της Ολλανδίας. Ο Ισπανός πρωτοπόρος της βαθμολογίας επικράτησε στον σύντομο αλλά έντονο αγώνα του Σαββάτου, κρατώντας πίσω του τον αδελφό του και βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο, Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP), με διαφορά μόλις 0.351 δευτερόλεπτα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing), κατακτώντας το πρώτο του podium σε Sprint για φέτος.
Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) εκκίνησε δυνατά από την pole position, όμως ο Marc Marquez κατάφερε να κρατηθεί κοντά του από την αρχή. Στην πρώτη στροφή, οι δυο τους ήταν δίπλα-δίπλα, με τον Marquez να αναγκάζεται να βγει λίγο εκτός πίστας αλλά να επιστρέψει. Αυτό τον έφερε σε κοντινή μάχη με τον teammate του, Francesco Bagnaia, όμως ο ΜΜ93 διατήρησε τη 2η θέση.
Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Marquez πέρασε τον Quartararo και πήρε το προβάδισμα. Λίγο αργότερα, τόσο ο Alex Marquez όσο και ο Bezzecchi προσπέρασαν τον Γάλλο, ο οποίος έχασε έδαφος γρήγορα.
Μέχρι τον πέμπτο γύρο, η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί. Ο Alex Marquez πίεζε έντονα τον αδελφό του, ενώ ο Bezzecchi ακολουθούσε σε απόσταση 0.3 δευτερολέπτων. Πιο πίσω, ο Quartararo προσπαθούσε να κρατηθεί στην τετράδα, έχοντας πίσω του τον Bagnaia και τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team). Ο τελευταίος έκανε επίθεση στον Bagnaia στην πέμπτη στροφή του έκτου γύρου, χωρίς επιτυχία, όμως έστειλε μήνυμα ότι δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Στο ίδιο γύρο, ο Di Giannantonio πέρασε τελικά τον Pecco. Οι έξι πρώτοι αναβάτες είχαν διαφορά μόλις 1.5 δευτερολέπτου στον έβδομο γύρο από τους 13.
Τέσσερις γύροι πριν το τέλος, τίποτα δεν είχε αλλάξει στην κορυφή, όμως ο Bagnaia είχε χάσει την επαφή με την πεντάδα. Τότε ήρθε και η πτώση του Quartararo στη στροφή 10, αμέσως μετά τον ταχύτερο γύρο του, αφήνοντας τον Bezzecchi μόνο του στην τρίτη θέση με διαφορά 0.8 δευτερολέπτων από τον Di Giannantonio.
Στον τελευταίο γύρο, η διαφορά ανάμεσα στους δύο Marquez ήταν μόλις 0.2 δευτερόλεπτα. Ο Alex Marquez προσπάθησε να βρει πέρασμα, όμως ο Marc δεν του άφησε κανένα περιθώριο. Παρά την πίεση, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κράτησε τη γραμμή του και κατέκτησε ακόμη μία νίκη σε Sprint σε ένα από τα πιο απαιτητικά Σαββατοκύριακα της χρονιάς για εκείνον.
Grand Prix
Σε έναν επεισοδιακό αγώνα στο TT Circuit Assen, ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) άντεξε στην πίεση του εντυπωσιακού Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) και κατέκτησε τη νίκη με διαφορά 0.6 δευτερολέπτων, φτάνοντας τις 68 νίκες στην κατηγορία MotoGP – ισοφαρίζοντας τον θρύλο Giacomo Agostini. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), σε έναν αγώνα όπου ο Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) εγκατέλειψε πρόωρα μετά από πτώση και τραυματισμό στο αριστερό του χέρι.
Ο Bagnaia ξεκίνησε ιδανικά από τη μεσαία θέση της πρώτης σειράς και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή. Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), που ξεκίνησε από την pole, έχασε αρκετές θέσεις και βρέθηκε στην τέταρτη. Ο Alex Marquez ήταν δεύτερος, με τον Marc Marquez στην τρίτη θέση. Στον δεύτερο γύρο όμως, ο Marc πέρασε τον αδελφό του και ανέβηκε πίσω από τον Pecco, ενώ στο τέλος του ίδιου γύρου ο Bezzecchi πέρασε τον Alex για την τρίτη θέση.
Ο Quartararo συνέχισε να χάνει έδαφος, πέφτοντας στην έβδομη θέση πίσω από τους Pedro Acosta και Franco Morbidelli. Ο Acosta, με τη σειρά του, προσπέρασε και τον Alex Marquez, ο οποίος είχε αρχίσει να δέχεται πίεση από όλες τις πλευρές.
Στον έκτο γύρο, και ενώ ο Marc Marquez είχε ήδη προσπεράσει τον Bagnaia και ηγούνταν του αγώνα, συνέβη το δράμα. Στην έξοδο της στροφής 5, ο Alex Marquez είχε επαφή με τον Acosta και λίγα μέτρα μετά, στην ευθεία, έπεσε . Ένα σύννεφο καπνού στο μπροστινό φρένο υποδείκνυε πιθανό τεχνικό πρόβλημα. Τελικά η μανέτα είχε βρει στην μοτοσυκλέτα του Acosta με αποτέλεσμα να φρενάρει η μοτοσυκλέτα. Ο αναβάτης της Gresini αποχώρησε από τον αγώνα με κάταγμα στο αριστερό χέρι.
Λίγο πιο πίσω, ο teammate του, Fermin Aldeguer, είχε πτώση στην στροφή 11. Το συμβάν παρέσυρε και τους Joan Mir και Quartararo, με τον τελευταίο να καταλήγει 13ος και τον Mir να πέφτει επίσης.
Μπροστά, ο Bezzecchi επιτέθηκε στον Bagnaia στον 8ο γύρο και ανέβηκε δεύτερος, ενώ λίγο μετά, ο Acosta πέρασε και αυτός τον Ιταλό για την τρίτη θέση. Το γκρουπ των πρωτοπόρων συμπεριλάμβανε πια και τους Viñales και Di Giannantonio, που πλησίαζαν επικίνδυνα.
Στον 13ο γύρο, ο Marc Marquez πίεσε και έγραψε χρόνο 1:32.273, αλλά ο Bezzecchi απάντησε με τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον επόμενο. Ο Pecco επανήλθε στην τρίτη θέση, προσπερνώντας τον Acosta και έδειχνε να βρίσκει ρυθμό. Ωστόσο, παρότι έκανε κι αυτός τον ταχύτερο γύρο, δεν μπορούσε να μειώσει επαρκώς τη διαφορά από τον Marc.
Με τρεις γύρους να απομένουν, η διαφορά ανάμεσα στον Marquez και τον Bezzecchi ήταν 0.2 δευτερόλεπτα. Ο Ιταλός πίεζε αλλά δεν έβρισκε πέρασμα. Δύο γύρους πριν το τέλος, ο Bezzecchi άρχισε να χάνει επαφή, ενώ ο Pecco έμεινε σταθερά πίσω του, χωρίς να μπορεί να πλησιάσει περαιτέρω. Η διαφορά έφτασε τα 0.7s στον προτελευταίο γύρο.
Ο Marc Marquez, οδηγώντας αλάνθαστα στον τελευταίο γύρο, πέρασε από την τελευταία σικάνη και πήρε τη νίκη στο "Καθεδρικό Ναό" του MotoGP, σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τον ίδιο και για τη Ducati.
Ακολουθήστε το
2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.