Στην πανέμορφη και ηλιόλουστη πίστα Schollenholz, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που ζούσε κάθε γύρο με πάθος, ο 6ος γύρος του πρωταθλήματος γράφτηκε με πορτοκαλί γράμματα
Η ομάδα Red Bull KTM Factory Racing κυριάρχησε πλήρως, με τους Lucas Coenen και Simon Laengenfelder να πανηγυρίζουν τις πρώτες νίκες της χρονιάς σε MXGP και MX2 αντίστοιχα.
Ο 18χρονος Βέλγος Lucas Coenen μπήκε δυνατά, πήρε δύο Fox Holeshot Awards και δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του. Ήταν γρήγορος και αλάνθαστος και έγινε ο νεότερος νικητής στην κατηγορία MXGP από τότε που θεσπίστηκε το 2003, αλλά και ο πρώτος Βέλγος νικητής μετά τον Desalle το 2018.
Το μεγάλο σοκ ήρθε στον δεύτερο αγώνα. Ο Tim Gajser, πρωτοπόρος της βαθμολογίας, είχε ήδη χάσει την πρώτη μάχη με τον Coenen. Στον δεύτερο αγώνα ένα λάθος σε δεξιά στροφή τον έστειλε εκτός πίστας. O Σλοβένος τραυματίστηκε στον ώμο (εξάρθρωση) και εγκατέλειψε. Η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα είναι αμφίβολη.
Στην πατρίδα του, ο Jeremy Seewer με προσπέραση στον τελευταίο γύρο, μπροστά από την κεντρική κερκίδα, κέρδισε την 3η θέση και έγραψε ιστορία. Η Ducati Factory MX Team ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο του MXGP! Ένα επίτευγμα με τεράστιο συμβολισμό, μόλις στον 8ο αγώνα της νέας μοτοσυκλέτας.
Στην κατηγορία MX2, ο Simon Laengenfelder πήρε τον πρώτο του GP της χρονιάς και μείωσε στους μόλις 3 βαθμούς τη διαφορά από τους Kay de Wolf και Liam Everts, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης στο βάθρο σε έναν ακόμα αγώνα «θρίλερ».
Με 14 Grand Prix να απομένουν και τη διαφορά ανάμεσα σε Gajser και Febvre να μειώνεται στους 27 βαθμούς, όλα δείχνουν ότι η σεζόν 2025 θα είναι από τις πιο ανοιχτές και συναρπαστικές των τελευταίων ετών. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν ο Σλοβένος πρωταθλητής θα επιστρέψει σύντομα – και ποιος θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.
MXGP – 1ος αγώνας
1. Lucas Coenen (KTM)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Ruben Fernandez (Honda)
MXGP – 2ος αγώνας
1. Lucas Coenen (KTM)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Jeremy Seewer (Ducati)
MXGP γενική κατάταξη
1. Lucas Coenen 50 βαθμοί
2. Romain Febvre 37 βαθμοί
3. Jeremy Seewer 34 βαθμοί
MXGP – Βαθμολογία
1. Tim Gajser 305 βαθμοί
2. Romain Febvre 278 βαθμοί
3. Lucas Coenen 227 βαθμοί
MXGP – Βαθμολογία Κατασκευαστών
1. Honda 319 βαθμοί
2. Kawasaki, 284 βαθμοί
3. KTM, 246 βαθμοί
Ακολουθήστε το
2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.