WorldSBK: Ο Jonathan Rea χειρουργήθηκε και χάνει και τον αγώνα της Πορτογαλίας
Την θέση του στην ομάδα παίρνει ο Augusto Fernandez
24.02.2025
Ο Jonathan Rea δεν συμμετείχε στον αγώνα της Αυστραλίας, και θα απουσιάσει και από τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Superbike
Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha (Pata Maxus Yamaha) τραυματίστηκε στις επίσημες δοκιμές την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πτώση στη στροφή 2 του Southern Loop, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πέντε κατάγματα στο αριστερό του πόδι. Κατά την έξοδό του από την πίστα, η μοτοσυκλέτα χτύπησε το πόδι του.
Μετά τη διάγνωση στο ιατρικό κέντρο, ο Rea επέστρεψε στη Βόρεια Ιρλανδία την Τετάρτη, όπου εξετάστηκε από τον γιατρό Michael McMullan στο Μπέλφαστ και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για τη σταθεροποίηση των καταγμάτων.
Ως αποτέλεσμα, ο Rea δεν συμμετείχε στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος και θα απουσιάσει επίσης από τις δοκιμές του Portimão στις 14-15 Μαρτίου, καθώς και από τον αγώνα στην ίδια πίστα στις 28-30 Μαρτίου. Ο τραυματισμός του αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ομάδα Pata Maxus Yamaha, η οποία είχε δείξει σημάδια βελτίωσης, αφού ο Rea είχε καταφέρει να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές της Jerez υπό βροχή.
Μετά την επέμβαση, ο Rea δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δρ. Michael McMullan και την ομάδα του στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Kingsbridge στο Μπέλφαστ για την άμεση ανταπόκριση και φροντίδα. Αφού εξετάσαμε τις ακτινογραφίες, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε απευθείας στο σπίτι ώστε να υποβληθώ σε επέμβαση για τη σταθεροποίηση και αποκατάσταση των τραυματισμών στο πόδι μου. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και πλέον συνεχίζω την ανάρρωσή μου στο σπίτι με την υποστήριξη της ιατρικής μου ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την οικογένειά μου και φυσικά όλους τους υποστηρικτές μου για τα θετικά μηνύματα και τη στήριξή τους αυτές τις δύσκολες μέρες."
Ο Niccolò Canepa, Διευθυντής του τμήματος αγώνων δρόμου της Yamaha Motor Europe, αναφέρθηκε στην απουσία του Rea και την επίδραση που έχει στην ομάδα: "Μας έλειψε ο Jonathan στην Αυστραλία, καθώς ήρθε στον πρώτο γύρο της σεζόν με μεγάλη αποφασιστικότητα και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση στο Yamaha R1. Δυστυχώς, η πτώση στις δοκιμές τον άφησε εκτός αγώνων. Ο χρόνος αποθεραπείας του σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Portimão τον επόμενο μήνα, κάτι που είναι απογοητευτικό για εμάς. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά σύντομα στην πίστα."
Ο Augusto Fernandez θα αντικαταστήσει τον Jonathan Rea στην Pata Yamaha World Superbike στον δεύτερο γύρο της σεζόν 2025 στο Portimao. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2022, ο οποίος εντάχθηκε στη Yamaha στα τέλη του 2024 ως ένας από τους επίσημους αναβάτες εξέλιξης MotoGP, θα κάνει το ντεμπούτο του στο WorldSBK στο Portimao στις 28–30 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το
2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.