MXGP: Ο Maxime Renaux νικητής του πρώτου αγώνα
Νικητής του προκριματικού και του δεύτερου σκέλους, δεύτερος στο πρώτο σκέλος
04.03.2025
Ο Maxime Renaux της Monster Energy Yamaha Factory MXGP ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2025, κατακτώντας την νίκη στο MXGP της Αργεντινής
Μία ημέρα μετά τη νίκη του στον προκριματικό αγώνα, ο Renaux με τη Yamaha YZ450FM τερμάτισε δεύτερος στον πρώτο αγώνα πριν κυριαρχήσει στον δεύτερο, οδηγώντας από την αρχή μέχρι το τέλος και εξασφαλίζοντας την νίκη στην γενική.
Η νέα πίστα στην Κόρδοβα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, μετά από βροχή που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί πριν από τους αγώνες. Η γρήγορη και φαρδιά χάραξη, με άλματα και μικρές υψομετρικές αλλαγές, πρόσφερε έναν πολύ καλό αγώνα για τους αναβάτες και έναν συναρπαστικό αγώνα για τους θεατές.
Στον πρώτο αγώνα ξεκινώντας από την τέταρτη θέση, ανέβηκε δεύτερος στην πρώτη κιόλας στροφή. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 κυνήγησε τον συμπατριώτη του Romain Febvre, αλλά παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να τον προσπεράσει και τερμάτισε δεύτερος.
Στον δεύτερο αγώνα, ο Renaux ξεπέρασε γρήγορα τον Mattia Guadagnini στον πρώτο γύρο και ανέλαβε το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο, έλεγξε τον ρυθμό, κατακτώντας μια εντυπωσιακή νίκη. Με αυτή τη νίκη, ο Renaux προηγείται πλέον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP με έναν βαθμό διαφορά από τον Febvre.
Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross FIM θα διεξαχθεί στο Κοθάρ της Ισπανίας, στις 15-16 Μαρτίου.
Ο Renaux δήλωσε: "Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις στον πρώτο γύρο, αλλά το να τον κερδίσεις είναι απίστευτο. Με την ομάδα έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα και είναι υπέροχο συναίσθημα για μένα να έχω την κόκκινη πινακίδα για πρώτη φορά στο MXGP. Η φετινή σεζόν είναι πολύ ανταγωνιστική και ανυπομονώ για συναρπαστικούς αγώνες."
Ακολουθήστε το
2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.