Νεα Μοντελα

EICMA 2019 - Triumph Bobber TFC: Γνήσια, Ασύγκριτη Τελειότητα

Το τρίτο ολοκαίνουριο Triumph Factory Custom μοντέλο


07.11.2019

Η Bobber TFC ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, με υπερπολυτελή φινιρίσματα και λεπτομέρειες, υψηλότερης απόδοσης και ροπής κινητήρα 1200 κ.εκ., ελαφρύτερο πλαίσιο υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίου επιπέδου εξοπλισμό και τεχνολογία TFC

• Σπάνια
o Παγκόσμια παραγωγή μόλις 750 μονάδων
o Αριθμημένη πλακέτα και μοναδικής αισθητικής σήματα για κάθε μοτοσυκλέτα
o Ειδικό πακέτο Bobber TFC

Triumph Bobber TFC 5

• Σπέσιαλ
o Μέγιστη ισχύς αυξημένη κατά 10 PS και μέγιστη ροπή μεγαλύτερη κατά 4 Nm από τις Bobber και Bobber Black.
o Μεγαλύτερη ισχύς και ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών
o Η κατά 39% μικρότερη αδράνεια του κινητήρα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ωφέλιμων στροφών κατά 500 σ.α.λ.
o Περίπου 5 κιλά ελαφρύτερη από την Bobber Black
(το βάρος θα ανακοινωθεί με ακρίβεια τον Ιανουάριο του 2020)
o Μοναδικός εξοπλισμός απίστευτα υψηλών προδιαγραφών, Περιλαμβάνονται:
- Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι & ρυθμιζόμενη ανάρτηση RSU
- Γυαλισμένα τελικά εξάτμισης Arrow με τάπες από ανθρακονήματα
- Διπλές δαγκάνες monobloc Brembo M50
- Ακτινική κεντρική αντλία Brembo MCS
- Τρία προγράμματα οδήγησης (road, rain, sport)
- Πίσω φλας LED πολλαπλών λειτουργιών (εξαρτάται από την εκάστοτε χώρα)
- LED προβολέας με DRL ((εξαρτάται από την εκάστοτε χώρα)

Triumph Bobber TFC 3


• Όμορφη
o Η πλέον αγνή σιλουέτα Bobber με ειδικά σχεδιασμένο τιμόνι clip-on
o Στα αποκλειστικά custom φινιρίσματα και τις λεπτομέρειες περιλαμβάνονται:
- Αποκλειστικά τμήματα από ανθρακονήματα
- Βάσεις τιμονιού από αλουμίνιο billet με αριθμημένη πλακέτα
- Σέλα από γνήσιο δέρμα
- Μοναδικά σήματα και προσόψεις οργάνων TFC
- Αποκλειστικός χρωματισμός TFC
- Κοντό μπροστινό φτερό ‘bobber’
- Όμορφο αμμοβολημένο μαύρο πλαίσιο και ψαλίδι, καθώς και μαύροι ανοδιωμένοι τροχοί

Με ακόμη πιο έντονο στυλ custom, ισχύ και απόδοση, η απίστευτη Bobber TFC είναι η νέα ναυαρχίδα της πολύ επιτυχημένης γκάμας Bobber.

Σπάνια, όμορφη και πραγματικά μοναδική, αυτή η τρίτη εκπληκτική μοτοσυκλέτα TFC διαθέτει τα καλύτερα της βρετανικής μηχανολογίας, λεπτομέρειας και φινιρίσματος, σε μια σπάνια έκδοση που δεν επαναλαμβάνεται και παρέχει πολλά περισσότερα σε όλους τους τομείς.

Triumph Bobber TFC 10

Περιορισμένη Έκδοση

Με μόλις 750 μονάδες προς πώληση παγκοσμίως, η Bobber TFC θα είναι μια από τις πιο αποκλειστικές και επιθυμητές Modern Classics της Triumph. Διαθέτει αποκλειστικά σήματα και προσόψεις οργάνων TFC με χρυσαφί λεπτομέρειες, καθώς και μοναδικής αισθητικής αριθμημένη πλακέτα στην πάνω βάση του τιμονιού. Κάθε μοτοσυκλέτα θα είναι πραγματικά μοναδική και δεν θα επαναλαμβάνεται.

Κάθε ιδιοκτήτης της Bobber TFC θα λαμβάνει επίσης ένα ειδικά σχεδιασμένο πακέτο TFC, το οποίο θα είναι αποκλειστικό για τη μοτοσυκλέτα του. Θα περιλαμβάνει αριθμημένη επιστολή με ιδιόχειρη υπογραφή του CEO της Triumph Nick Bloor, ένα προσωποποιημένο βιβλίο custom build, μια όμορφη κουκούλα Bobber TFC, μια θήκη εγγράφων TFC και μια αποκλειστική δερμάτινη τσάντα σχάρας με λογότυπο TFC.

Triumph Bobber TFC 14


Περισσότερη ισχύς και ροπή από τον σημαντικά αναβαθμισμένο κινητήρα

Η νέα Bobber TFC αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ κατά 10 PS (αυξημένη κατά 13%) από τα μοντέλα Bobber και Bobber Black. Αυτό επετεύχθη μέσω σημαντικών αναβαθμίσεων στον κινητήρα που περιλαμβάνουν ελαφρύτερα εξαρτήματα όπως είναι ο χαμηλής αδράνειας στροφαλοφόρος άξονας, ο συμπλέκτης, οι αντικραδασμικοί άξονες, οι “νεκροί” άξονες (δεν μεταδίδουν κίνηση), ο εναλλάκτης rare-earth, το κάλυμμα εκκεντροφόρου από μαγνήσιο, τα λεπτού τοιχώματος καπάκια του κινητήρα και οι σωλήνες της εξάτμισης. Εκτός από υψηλότερη ισχύ, η Bobber TFC παρέχει μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές και σε όλο τους το φάσμα. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 110Nm, η οποία είναι κατά 4 Nm υψηλότερη από των μοντέλων Bobber και Bobber Black. Ο σημαντικά αναβαθμισμένος κινητήρας HT ανεβάζει στροφές ψηλότερα κατά 500 σ.α.λ., με την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου να ξεκινά στις 7.500 σ.α.λ.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης, μια αποκλειστική εξάτμιση που σχεδιάστηκε ειδικά για την Bobber TFC, με τελικά τιτανίου της Arrow με τάπες από ανθρακονήματα, τα οποία προσφέρουν τον ασύγκριτο βαθύ βρετανικό 2-κύλινδρο ήχο.

Triumph Bobber TFC 6


Ελαφρύτερη με Υψηλότερες Προδιαγραφές

Η σημαντική μείωση βάρους σε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα κάνουν την Bobber TFC περίπου πέντε κιλά ελαφρύτερη από την Bobber Black και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην οδήγηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω βελτιωμένων εξαρτημάτων στον κινητήρα, εξωτερικών τμημάτων από ανθρακονήματα, δοκών αλουμινίου στο πλαίσιο, αφαίρεσης της ουράς και ελαφρύτερης μπαταρίας. Το τελικό βάρος, η γωνία κάστερ και το ίχνος της νέας Bobber TFC, όπως και η διαφορά με τις Triumph Bobber και Bobber Black, θα ανακοινωθούν μετά από την πιστοποίηση της μοτοσυκλέτας του Ιανουάριο του 2020.

Εκτός από τη μείωση βάρους, η Bobber TFC έχει κορυφαίο για την κατηγορία επίπεδο προδιαγραφών και εξοπλισμού, με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins και ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση Öhlins.

Μοναδικές για την Bobber TFC είναι επίσης, οι υψηλών προδιαγραφών ακτινικές monobloc δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo M50 και οι δύο πλευστοί δίσκοι Brembo που προσφέρουν εξαιρετική ισχύ πέδησης. Οι αποκλειστικές προδιαγραφές συνεχίζονται και με ακτινική κεντρική αντλία Brembo και μανέτα φρένου MCS με ρύθμιση εύρους και απόστασης.

Triumph Bobber TFC 11


Το υψηλότερο επίπεδο δυνατοτήτων

Το επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης Sport ανεβάζει το επίπεδο τεχνολογιών που εστιάζουν στον αναβάτη και συμπεριλαμβάνεται στα τρία προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Bobber TFC (Rain, Road και Sport), τα οποία τώρα, ρυθμίζουν την χαρτογράφηση του γκαζιού και τις ρυθμίσεις του ABS και του ελέγχου πρόσφυσης, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με τις οδικές συνθήκες και τος προτιμήσεις του αναβάτη. Ενεργοποιούνται μέσω του τελευταίας γενιάς συστήματος ride-by-wire, το οποίο βελτιώνει τη συμπεριφορά, την ασφάλεια και τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Για βελτιωμένη ορατότητα, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, η Bobber TFC διαθέτει πλήρη φωτισμό LED, ο οποίος περιλαμβάνει προβολέα LED με χαρακτηριστικά φώτα ημέρας (ανάλογα με τη νομοθεσία της κάθε χώρας), πίσω φλας πολλαπλών λειτουργιών (ανάλογα με τη νομοθεσία της κάθε χώρας), μικρών διαστάσεων μπροστινά φλας και φως πινακίδας κυκλοφορίας.

Triumph Bobber TFC 7

Η Bobber Triumph Factory Custom είναι επίσης εφοδιασμένη με νέα στυλάτα όργανα με όμορφη πρόσοψη που διαθέτει λογότυπο TFC και διακοσμητικό με νέο λογότυπο Triumph. Περιλαμβάνουν ψηφιακό μενού, στο οποίο εμφανίζονται σημαντικές πληροφορίες που είναι προσβάσιμες μέσω των διακοπτών.

Το ABS και ο έλεγχος πρόσφυσης έχουν συμπεριληφθεί για μέγιστη ασφάλεια και έλεγχο. Και τα δύο συστήματα είναι πολύ διακριτικά τοποθετημένα χωρίς να επηρεάζουν οπτικά τη μοτοσυκλέτα. Είναι μικρών διαστάσεων και πολύ αποδοτικά Ο συμπλέκτης υποβοήθησης της ροπής μειώνει την καταπόνηση από τη χρήση της μανέτας και κάνει τη μοτοσυκλέτα, πιο άνετη στα μεγάλα ταξίδια και στην οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Το σύστημα ακινητοποίησης του κινητήρα περιλαμβάνει έναν αναμεταδότη μέσα στο νέο υψηλής αξίας κλειδί με χρυσό σήμα, το οποίο υπάρχει επίσης στον βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας.

Triumph Bobber TFC 2

Αποκλειστικό Custom Φινίρισμα και Λεπτομέρεια

Η νέα Bobber TFC θέτει νέα δεδομένα στο όμορφο στυλ bobber και τονίζει την αγνή μορφή του με το χαρακτηριστικό clip-on τιμόνι και το μοναδικής κατασκευής ελαφρύ κοστούμι από ανθρακονήματα, το οποίο περιλαμβάνει όμορφα πλαϊνά καπάκια από ανθρακονήματα με υψηλής αξίας σήμα TFC που έχει μορφοποιηθεί με την ηλεκτρο-φορμική μέθοδο, καθώς και μικρών διαστάσεων μπροστινό φτερό με στηρίγματα από ανθρακονήματα. Στις εκπληκτικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται χαραγμένα γκριπ που συμβάλουν στη μοναδική σπορ θέση οδήγησης και την εργονομία της μοτοσυκλέτας. Περιλαμβάνονται επίσης, κορυφαίας ποιότητας βάσεις τιμονιού από αλουμίνιο billet με σήμα TFC, πολυτελής σέλα από πραγματικό δέρμα που συμβάλει στην καινοτόμα ρυθμιζόμενη θέση οδήγησης, μικρών διαστάσεων ουρά bobber και τάπα λαδιού από αλουμίνιο billet.

Όλα αυτά συνδυάζονται με μια ολόκληρη σειρά από όμορφα κατάμαυρα χαρακτηριστικά. Περιλαμβάνονται αποκλειστικοί μαύροι ανοδιωμένοι τροχοί πολλαπλών ακτίνων, ανάρτηση Öhlins RSU με μαύρα ελατήρια και πιρούνι Öhlins, μαύρα καπάκια κινητήρα, μαύρο πλαίσιο και ψαλίδι. Για να τονιστούν το μαύρο στυλ της μοτοσυκλέτας και τα ανθρακονήματα, η Bobber TFC είναι διαθέσιμη σε μια χαρακτηριστική διχρωμία, την μοναδική Carbon Black και Matt Carbon Black, με ασημί βρετανική σημαία στα προστατευτικά του ρεζερβουάρ για τα γόνατα του αναβάτη, γυαλισμένα γραφικά bobber από φύλλο αλουμινίου και τριγωνικό λογότυπο Triumph. Στο ρεζερβουάρ περιλαμβάνεται επίσης, χρυσαφί λωρίδα, ενώ αποκλειστικές χρυσαφί λεπτομέρειες έχουν εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα, από τη χρυσαφί λεπτομέρεια στα σήματα και τις προσόψεις των οργάνων μέχρι και το μοναδικό κλειδί με τη χρυσαφί λεπτομέρεια και τη στυλάτη χρυσαφί αλυσίδα.

Triumph Bobber TFC 8

Η Bobber TFC διατηρεί τα μοναδικά κύρια χαρακτηριστικά bobber, όπως είναι το διαχρονικής σχεδίασης κάλυμμα της μπαταρίας με τον ατσάλινο ιμάντα, το κλασικό κέντρο του πίσω τροχού που είναι εμπνευσμένο από ταμπούρο, η θηλιά του πίσω φτερού, ο διακόπτης ανάφλεξης που έχει τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του δεξιού καπακιού, οι καθρέπτες στα αντίβαρα του τιμονιού και η τάπα του ρεζερβουάρ που διαθέτει κλειδαριά και λογότυπο.

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Η Suzuki συνεχίζει να εξελίσσει το μικρό supersport, που δυστυχώς παραμένει μακριά από εμάς
Η μάρκα που ανήκει στον όμιλο Keeway αναλαμβάνει (και συγχωνεύεται με) την ιστορική εταιρεία του Pesaro, η οποία έγινε διάσημη χάρη στις αγωνιστικές επιτυχίες της δεκαετίας του '70
Ένα από τα πρώτα μοντέλα της της MBP στην χώρα μας είναι το M502N που παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Μια νέα roadster παρουσίασε η QJMOTOR στο ελληνικό κοινό, με το SRK 900 να σηματοδοτεί την νέα εποχή στις μοτοσυκλέτες της μάρκας

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.