Νεα Μοντελα

EICMA Brixton BX500 Concept : Ανεβάζει τον πήχη

Μοτοσυκλέτα με ακόμη περισσότερα κυβικά


08.11.2018

Η Brixton Motorcycles παρουσιάζει στην EICMA 2018 την concept μοτοσυκλέτα BX 500

Πριν από 3 χρόνια, η Brixton Motorcycles έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση EICMA. Ακολούθησε μια αλματώδης πορεία εξέλιξης και παγκόσμιας επιτυχίας. Σχεδόν σε όλες τις χώρες όπου πωλείται, το κλασικής εμφάνισης BX 125 και οι διάφορες εκδόσεις του είναι best-seller στην κατηγορία μοτοσυκλετών 125cc.

brixton bx500 concept 2

Στην έκθεση Intermot 2018 στις αρχές Οκτωβρίου, η Brixton Motorcycles παρουσίασε δύο νέες μοτοσυκλέτες παραγωγής στα 250cc, την Glanville 250 X και τη Saxby 250. Τώρα, στην EICMA, η Brixton επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επεκτείνει γρήγορα τη γκάμα των μοντέλων της, με τη νέα Concept μοτοσυκλέτα BX 500.
Αν και το μοντέλο είναι ακόμη σε στάδιο concept, είναι εμφανείς οι νέοι αισθητικοί κώδικες της μάρκας. Την προσοχή κλέβει αμέσως το μοναδικής σχεδίασης ρεζερβουάρ, το οποίο αποδίδει σε τρισδιάστατη μορφή το χαρακτηριστικό σύμβολο “X” του λογότυπου της μάρκας. Η ευθεία γραμμή της σέλας είναι ένα ακόμη στιλιστικό στοιχείο των νέων μοντέλων Brixton.

Πιστός στο σχεδιαστικό DNA της μάρκας είναι και ο ιδιαίτερος νεορετρό προβολέας της μοτοσυκλέτας ο οποίος χρησιμοποιεί LED φωτισμό. Τα φλας είναι επίσης τύπου LED. Ο πίνακας οργάνων εφαρμόζει τεχνολογία LCD-VA (Vertical Alignment), η οποία παρέχει back-lighting, με καλύτερη ορατότητα σε διάφορες συνθήκες φωτός.

brixton bx500 concept 3

Το δικό της δρόμο χαράζει η Brixton και όσον αφορά τον κινητήρα του μοντέλου. Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 486cc, με 8 βαλβίδες και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, έχει εξελιχθεί ειδικά για την Brixton. Το αποτέλεσμα 24 μηνών εξέλιξης, με τη συνδρομή 20 μηχανολόγων, είναι εντυπωσιακό. Ο κινητήρας έχει αποδείξει την εύρυθμη λειτουργία και αξιοπιστία του με μια σειρά από εργαστηριακές δοκιμές και δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο δρόμο. Αν και η τελική έγκριση τύπου δεν έχει ολοκληρωθεί, η Brixton σκοπεύει να φτάσει το όριο ισχύος 35kW που προβλέπει η κατηγορία διπλώματος Α2.

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου μοντέλου, η Brixton δίνει την υπόσχεση να διατηρήσει τον ίδιο υψηλό ρυθμό εξέλιξης τα επόμενα χρόνια. Μέχρι την EICMA του 2019, τα μοντέλα 500cc θα είναι έτοιμα για παραγωγή και διάθεση. Ο στόχος της εταιρείας είναι οι νέες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού να γίνουν από τις πιο δημοφιλείς στην κατηγορία Α2 μέχρι το 2020. Τέλος, η Brixton υπόσχεται να παρουσιάσει μια νέα concept μοτοσυκλέτα στην EICMA 2019.

Παρουσιάστηκε στην EICMA και αποτελεί την προσέγγιση της Honda στις μοτοσυκλέτες Rally
«Εξωτική», χειροποίητη που θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα και θα κοστίζει σχεδόν 22.500€!
Στην Μαλαισία λίγο πριν την έκθεση της Kuala Lumpur παρουσιάστηκε ένα νέο «παπί» το οποίο προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά
Η ιταλική εταιρία παρουσίασε στην EICMA το Milanο του 2019 που έχει ελάχιστες διαφορές με το πρωτότυπο που είδαμε πέρσι και είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα