Νεα Μοντελα

Yamaha XSR125 Legacy 2023: Ταξίδι στο χρόνο (Video)

Η διαχρονική επιτυχία της σειράς Yamaha Sport Heritage


20.04.2022

Από την εμφάνιση των πρώτων μοντέλων Yamaha Sport Heritage, η κατηγορία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, σε αναβάτες κάθε ηλικίας και εμπειρίας που εκτιμούν τον ιδιαίτερο τρόπο που αυτές οι μοτοσυκλέτες, συνδυάζουν το αυθεντικό στυλ αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, με σύγχρονη τεχνολογία και sport επιδόσεις

Η XSR καθιερώθηκε γρήγορα ως η ιδανική σειρά μοντέλων για αναβάτες που εκτιμούν τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες που διαθέτουν αυθεντικό χαρακτήρα και γνήσια γοητεία. Ωστόσο, οι νεότερες XSR700 και XSR900 αποδίδουν φόρο τιμής σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα περασμένων εποχών και ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλά επίπεδα απόδοσης του κινητήρα, του πλαισίου και του συστήματος πέδησης, παρέχοντας στους αναβάτες τους, τα καλύτερα και των δύο κόσμων.

Αυξανόμενη δημοτικότητα

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των μοντέλων της κατηγορίας Yamaha Sport Heritage, έχει δεχτεί ώθηση από την custom σκηνή και ειδικότερα από το πρόγραμμα Yard Built που διοργανώνει η εταιρεία, το οποίο έχει ενθαρρύνει και διευκολύνει την κατασκευή customized μοτοσυκλετών από τους πιο δημιουργικούς customizers της Ευρώπης. Από την έναρξή του, το πρόγραμμα Yard Built έχει οδηγήσει στη δημιουργία περισσότερων από 60 αποκλειστικών, customized μοτοσυκλετών που βασίζονται σε μοντέλα Sport Heritage παραγωγής, ενώ η Yamaha συνεχίζει να επενδύει στο πρόγραμμα Yard Built για το 2022, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

2023 YAM XS125SV EU SMX DET 001 03 preview

Το κίνημα Yard Built έδειξε πώς ένα μοντέλο παραγωγής της Yamaha μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό καμβά προκειμένου να μεταμορφωθεί σε ό, τι επιθυμεί ο κατασκευαστής/αναβάτης του, από ένα flat tracker ή scrambler μέχρι και ένα café racer.

Επηρεασμένες από μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Yamaha από τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80 και εξοπλισμένες με διαχρονικά στοιχεία, όπως ακτινωτούς τροχούς, ιστορικά χρώματα και ποιοτικά εξαρτήματα, αυτές οι Yard Built δημιουργίες της Yamaha έχουν αναζωογονήσει την custom σκηνή και έχουν ενισχύσει την κοινότητα των Faster Sons.

Συνδυάζοντας κλασικό σχεδιασμό και σύγχρονη τεχνολογία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η φιλοσοφία Faster Sons εμπνέει πολλούς αναβάτες να εξατομικεύσουν τις δικές τους μοτοσυκλέτες αλλά και να δημιουργήσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο που αντικατοπτρίζει τον προσωπικό τους τρόπο ζωής, προσθέτοντας ταυτόχρονα μια συναρπαστική νέα διάσταση στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ορισμένα από αυτά τα ρετρό σχεδίασης στοιχεία όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί, αποτελούν πλέον βασικό χαρακτηριστικό στη νέα XSR125 Legacy, υπογραμμίζοντας πώς αυτή η κομψή μοτοσυκλέτα αξιοποιεί ό,τι καλύτερο από το παρελθόν και το συνδυάζει με τη σύγχρονη σχεδίαση και τεχνολογία.

2023 YAM XS125SV EU SMX STU 005 03 preview

Η νέα XSR125 Legacy: Αιχμαλωτίζοντας το πνεύμα του μοτοσυκλετισμού

Για τη Yamaha αποτελεί μόνιμη δέσμευση, η κατασκευή μοτοσυκλετών με έντονο χαρακτήρα που απευθύνονται στο ευρύτερο δυνατό κοινό. Από τον Ιούλιο του 1955, οι ανάγκες και οι επιθυμίες του αναβάτη ήταν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής, κατά την ανάπτυξη νέων μοντέλων. Αυτή η φιλοσοφία με επίκεντρο τον πελάτη, έδωσε τη δυνατότητα στο εργοστάσιο, να δημιουργήσει εμβληματικά μοντέλα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα και έχουν συμβάλει στην αλλαγή της έννοιας του μοτοσυκλετισμού τις τελευταίες επτά δεκαετίες.

Η αποστολή του εργοστασίου συνοψίζεται στην ιαπωνική λέξη 'Kando':Αυτό σημαίνει, τη δημιουργία προϊόντων που προσφέρουν βαθιά ικανοποίηση και εμπνέουν την καρδιά και το πνεύμα. Η νέα XSR125 Legacy αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα του Kando σε δράση.

Η XSR125 Legacy χρησιμοποιεί ως βάση την εξαιρετικά επιτυχημένη XSR125 που κυκλοφόρησε το 2021 και διαθέτει τον ίδιο κινητήρα 125 κ.εκ. VVA, καθώς και την ίδια αρχιτεκτονική πλαισίου. Ωστόσο, η XSR125 Legacy επωφελείται από μια σειρά από στυλιστικές αλλαγές που μεταμορφώνουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, προσφέροντάς της μοναδική νεο-ρετρό εμφάνιση και μια πραγματικά ξεχωριστή αίσθηση.

Αυτές οι βελτιώσεις δίνουν στο νέο μοντέλο μια μοναδική σιλουέτα και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα που ενισχύουν τους δεσμούς του με τα κλασικά μοντέλα Yamaha από το παρελθόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της κατηγορίας Sport Heritage. “Εμπνευσμένη από το παρελθόν, κατασκευασμένη για το μέλλον”. Η XSR125 Legacy είναι πράγματι κατασκευασμένη για να αποτελεί μέρος του μέλλοντος για κάθε αναβάτη -είτε είναι νεοεισερχόμενος, είτε έμπειρος, είτε επιστρέφει στη μοτοσυκλέτα-, ο οποίος εκτιμά το διαχρονικό στυλ, ενώ αναζητά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κινητήρα και πλαισίου που προσφέρει ποιοτική οδήγηση.

2023 YAM XS125SV EU SMX ACT 001 03 preview

Ελαφριοί, ακτινωτοί τροχοί

Η XSR125 Legacy είναι εξοπλισμένη με μια σειρά από χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι΄αυτή και συνεργάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, η οποία σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους πολλούς αναβάτες που αγαπούν το διαχρονικό στυλ. Οι ελαφριοί ακτινωτοί τροχοί θυμίζουν τους τροχούς που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Yamaha των δεκαετιών του 1960 και του 1970 και αποτελούν βασικό στοιχείο στο να δοθεί αυθεντική εμφάνιση και αίσθηση σε αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα Sport Heritage.

2023 YAM XS125SV EU SMX STA 003 03 preview

Χρυσαφί τροχοί

Οι κλασικοί ακτινωτοί τροχοί της XSR125 Legacy είναι εξοπλισμένοι με όμορφα φινιρισμένες ζάντες αλουμινίου σε χρυσαφί χρώμα που υπογραμμίζουν την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής της μοτοσυκλέτας και ενισχύουν την ισχυρή σύνδεσή της με ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Yamaha από το παρελθόν.
Σε αντίθεση με τη μαύρη εξωτερική σχεδίαση και το μαύρο πλαίσιο, ο συνδυασμός ακτινωτών τροχών και χρυσαφί ζαντών δίνει σε αυτό το νεο ρετρό μοντέλο 125 κ.εκ., έναν πραγματικά ξεχωριστό χαρακτήρα και διαχρονική εμφάνιση που αποτυπώνει τέλεια το πνεύμα της φιλοσοφίας Faster Sons.

2023 YAM XS125SV EU SMX DET 004 03 preview

Αποκλειστικά χρώματα και γραφικά

Έχουν αναπτυχθεί νέα γραφικά, τα οποία απηχούν την εμφάνιση των μεγαλύτερου κυβισμού μοντέλων XSR και ενισχύουν τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς της κατηγορίας Sport Heritage. Οι χρυσαφί και ασημί λωρίδες αναδεικνύουν το κλασικό σχήμα του στρογγυλεμένου ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ το μινιμαλιστικό χρυσαφί γραφικό στα πλαϊνά καπάκια, συμπληρώνει τους χρυσαφί τροχούς.
Το ρεζερβουάρ, τα πλαϊνά καπάκια και τα φτερά είναι φινιρισμένα σε χρώμα Historic Black, ενώ το μαύρο πλαίσιο Deltabox, το ψαλίδι, το ανεστραμμένο πιρούνι και τα καπάκια του κινητήρα δίνουν μια κομψή και διακριτική εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα αυτής της νέας μοτοσυκλέτας 125 κ.εκ.

Υψηλής απόδοσης ελαστικά Metzeler Karoo

Οι νέοι ακτινωτοί τροχοί της XSR125 Legacy συνδυάζονται με ελαστικά υψηλής απόδοσης Metzeler Karoo, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν τη διασκεδαστική πλευρά αυτής της ελαφριάς μοτοσυκλέτας Faster Sons. Το διπλής χρήσης μοτίβο τους συμπληρώνει τέλεια αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα Sport Heritage και υπογραμμίζει την ικανότητά της, να προσφέρει συναρπαστική αίσθηση σε διάφορες συνθήκες οδήγησης.

2 τμημάτων κάλυμμα στο τελικό αλουμινίου

Τα μοντέλα XSR Sport Heritage φημίζονται για την προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια και τη χρήση ποιοτικών εξαρτημάτων, με τη νέα XSR125 Legacy να μην αποτελεί εξαίρεση. Αυτή η ελαφριά μοτοσυκλέτα Faster Sons διαθέτει μια σειρά από όμορφης αισθητικής στοιχεία αλουμινίου, αλλά και ένα αλουμινένιο κάλυμμα 2 τμημάτων στο τελικό της εξάτμισης, το οποίο ενισχύει τις sport προδιαγραφές της.

2023 YAM XS125SV EU SMX STA 004 03 preview

Μοναδική σιλουέτα XSR

Η πλευρική όψη της μοτοσυκλέτας, με την δυναμική οριζόντια ροή της, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την καταγωγή της XSR125 Legacy. Ο ειδικός συνδυασμός ακτινωτών τροχών και όρθιας θέσης οδήγησης, καθώς και η πλήρως εκτεθειμένη μηχανική δομή και η naked εμφάνιση, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθούν από κάθε αναβάτη, νέο ή έμπειρο, που ξέρει ακριβώς τι θέλει από τη μοτοσυκλέτα του.

Κορυφαίος για την κατηγορία κινητήρας 125 κ.εκ. και 11kW

Η XSR125 Legacy διαθέτει έναν από τους πιο καταξιωμένους και επιτυχημένους κινητήρες στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Αυτός ο ισχυρός και αξιόπιστος μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 125 κ.εκ. είναι συμβατός με τις προδιαγραφές Euro5 και είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στην MT-125 Hyper Naked και την R-125 Supersport. Παράγοντας μέγιστη ισχύ 11 kW – το μέγιστο επιτρεπόμενο στην κατηγορία της άδειας Α1 – αυτός ο διεθνώς αναγνωρισμένος κινητήρας αποδίδει εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση.

2023 YAM XS125SV EU SMX DET 006 03 preview

Ένα από τα βασικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι το σύστημα Variable Valve Actuation (VVA) της Yamaha, το οποίο επιτρέπει στον κινητήρα να αποδίδει ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, αλλά και να λειτουργεί εξαιρετικά στις υψηλές στροφές. Αυτό το σύστημα καθιστά την XSR125 Legacy εξαιρετική σε διάφορες συνθήκες, από τη γρήγορη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο έως και την καθημερινή οδήγηση σε μικρότερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα, η άφθονη ροπή εξασφαλίζει δυνατή επιτάχυνση.

Ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ.

Διαθέτοντας μαύρο φινίρισμα που ταιριάζει απόλυτα με το μαύρο πλαίσιο και τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας, το ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ. της XSR125 Legacy που αποτελεί μέρος των κορυφαίων προδιαγραφών της, εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η νεο-ρετρό μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. διατίθεται σε τόσο προσιτή τιμή. Είτε οδηγείτε στους ορεινούς γεμάτους στροφές δρόμους, είτε στην πυκνή κίνηση της πόλης, είτε απολαμβάνετε τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, αυτό το πιρούνι σχεδιάστηκε για να προσφέρει αυτοπεποίθηση στον χειρισμό, ακρίβεια και εξαιρετικό κράτημα.

2023 YAM XS125SV EU SMX DET 010 03 preview

Στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο Deltabox

Το θρυλικό πλαίσιο Deltabox της Yamaha σχεδιάστηκε αρχικά για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του εργοστασίου που συμμετέχουν στα Grand Prix. Εξασφαλίζει ακρίβεια στις στροφές και σταθερότητα στην ευθεία και εμπνέει εμπιστοσύνη στον αναβάτη, η οποία του επιτρέπει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του κορυφαίου για την κατηγορία, κινητήρα 11 kW. Με μικρό μεταξόνιο 1.330 χιλ. και προσβάσιμο ύψος σέλας στα 815 χιλ., οι αναβάτες της XSR μπορούν να υπολογίζουν σε ευελιξία και ξεκούραστη εργονομία που καθιστούν αυτή τη μοτοσυκλέτα, ιδανική για ένα ευρύ φάσμα αναβατών, είτε νεοεισερχόμενων, είτε έμπειρων, είτε αναβατών που επιστρέφουν στη μοτοσυκλέτα.

2023 YAM XS125SV EU SMX STA 007 03 preview

Κομψά φώτα LED

Ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η XSR125 Legacy συνδυάζει με επιτυχία το διαχρονικό ρετρό στυλ με τη σύγχρονη τεχνολογία, είναι τα υψηλής τεχνολογίας φώτα. Διαθέτοντας ένα κλασικό στρογγυλό εξωτερικό περίβλημα με φώτα θέσης LED, ο κεντρικός προβολέας LED παράγει μια ισχυρή δέσμη που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα τη νύχτα, ενώ το μικρών διαστάσεων πίσω φως LED τονίζει το κομψό προφίλ της λεπτής, sport ουράς.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ελαφριοί ακτινωτοί τροχοί με χρυσαφί ζάντες
  • Αποκλειστικά χρώματα και γραφικά
  • Υψηλής απόδοσης ελαστικά διπλής χρήσης Metzeler Karoo
  • 2 τμημάτων κάλυμμα στο τελικό αλουμινίου
  • Μοναδική σιλουέτα
  • Κορυφαίος στην κατηγορία του κινητήρας 125 κ.εκ. 11 kW EU5
  • Ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ.
  • Φυσική, όρθια θέση οδήγησης
  • Στρογγυλός προβολέας LED και πίσω φως LED
  • Ελαφρύ και στιβαρό πλαίσιο Deltabox
  • Ελαφρύς χειρισμός και κράτημα που παρέχει αυτοπεποίθηση
  • Φτερά στο χρώμα της μοτοσυκλέτας
  • Μονοκόμματη σέλα με ελαφρύ σκαλοπάτι
  • Ποιοτική εφαρμογή και σχεδίαση με εξαρτήματα αλουμινίου
  • Στρογγυλός πίνακας οργάνων LCD σε ρετρό στυλ
  • Το απόλυτο μοντέλο Yamaha Faster Sons 125 κ.εκ.
  • Ιδανική για νεοεισερχόμενους, και έμπειρους αναβάτες, αλλά και για όσους επιστρέφουν στη μοτοσυκλέτα

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμή XSR125 Legacy

Το XSR125 Legacy θα διατίθεται σε χρώμα Historic Black με χρυσαφί τροχούς και θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2022. Η τιμή διαφέρει από χώρα σε χώρα. Επικοινωνήστε με τον τοπικό Επίσημο Συνεργάτη Yamaha για περισσότερες πληροφορίες.

2023 YAM XS125SV EU SMX STU 004 03 preview

Γνήσια Αξεσουάρ και Είδη Ένδυσης Faster Sons από την Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ που επιτρέπουν στον κάτοχο της XSR125 Legacy, να εξατομικεύει εύκολα τη μοτοσυκλέτα του. Εκτός από μια μεγάλη σειρά μεμονωμένων αξεσουάρ, όπως είναι η εξάτμιση Akrapovič, το προστατευτικό του ρεζερβουάρ, οι ανεμοθώρακες, τα συστήματα μεταφοράς αποσκευών, τα προστατευτικά και πολλά ακόμη, η Yamaha δημιούργησε και τα τρία πακέτα Γνήσιων Αξεσουάρ, Café Racer Pack, Sport Pack και Tracker Pack.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν από έναν Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, το πακέτο που έχουν επιλέξει ή τα μεμονωμένα αξεσουάρ πριν παραλάβουν τη νέα τους XSR125 Legacy και να του αναθέσουν την τοποθέτησή τους στη μοτοσυκλέτα.

Η σειρά προϊόντων ένδυσης Faster Sons της Yamaha αναπτύχθηκε για να συμπληρώσει τη σειρά μοτοσυκλετών Sport Heritage. Περιλαμβάνει κομψά t-shirts, πουλόβερ, δερμάτινα μπουφάν, καπέλα του μπέιζμπολ, στάμπες και άλλα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τη διαχρονική εμφάνιση της XSR Legacy.

2023 YAM XS125SV EU SMX ACT 002 03 preview

Εφαρμογή MyGarage

Η εφαρμογή MyGarage της Yamaha είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν μια εικονική XSR125 Legacy με μια σειρά από Γνήσια Αξεσουάρ ενώ βρίσκονται στο σπίτι τους, με το smartphone ή τον φορητό υπολογιστή τους. Η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν αξεσουάρ για να δημιουργήσουν την τέλεια XSR125 Legacy. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προβληθεί τρισδιάστατα από κάθε γωνία.

Η εφαρμογή MyGarage εξαλείφει τις αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή των αξεσουάρ που ταιριάζουν, καθώς διευκολύνει τη τελική επιλογή του πελάτη προσφέροντάς του τη δυνατότητα να τη σταλεί με email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, ο οποίος θα αναλάβει την τοποθέτηση των επιλεγμένων Γνήσιων Αξεσουάρ στη νέα μοτοσυκλέτα.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα Γνήσια Αξεσουάρ και τα Είδη Ένδυσης της Yamaha επισκεφθείτε τον σύνδεσμο.

Εφαρμογή MyRide

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha δίνει στους αναβάτες της XSR125 Legacy, την ευκαιρία να απολαμβάνουν περισσότερη διασκέδαση και πληροφόρηση σε κάθε τους διαδρομή. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή που έχει διανυθεί και προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία, καθώς και να προσθέτουν φωτογραφίες που θα μπορούν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν στατιστικά στοιχεία της διαδρομής τους, όπως την συνολική απόσταση, το υψόμετρο, την μέγιστη ταχύτητα, την μέση ταχύτητα, την επιτάχυνση και τη γωνία κλίσης, ενώ στην συνέχεια μπορούν να τα συγκρίνουν με άλλους αναβάτες. Ανακαλύψτε την: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/applications/myride1/#/

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Το Trident αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της Triumph και με την έκδοση «Slipery Sam» αναβιώνει η θρυλική αγωνιστική μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του ΄70 «Slippery Sam», που βασιζόταν στο Trident 750
Αυξημένες κατά 2,6% ήταν οι πωλήσεων δικύκλων το 2023. Πουλήθηκαν 62,5 εκατομμύρια, ενώ σημειώθηκε πτώση στην κατηγορία των ηλεκτρικών
Μετά την One και την Del Mar, έρχεται η Mulholland που θυμίζει Sportster και είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά
Tο mini bike της ιαπωνικής εταιρείας αποκτά μια νέα έκδοση. Παραμένει άγνωστο αν θα την δούμε στην Ευρώπη

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.