Δελτία Τύπου

Η Triumph γιορτάζει τα 120 χρόνια της με παρέλαση στο GP του Silverstone

Την Κυριακή 7 Αυγούστου, λίγο πριν τον αγώνα Moto2 στο Βρετανικό GP


11.08.2022

Mερικά από τα πιο σημαντικά και ιστορικά μοντέλα της Triumph πέρασαν μπροστά από χιλιάδες θεατές στην πίστα του Silverstone

Η παρέλαση περιελάμβανε ανεκτίμητες μοτοσυκλέτες όπως η αυθεντική TR6 Steve McQueen από την 'Μεγάλη Απόδραση', την κλασική επική πολεμική ταινία, που οδηγούσε ο συλλέκτης της Triumph Dick Shepherd, την πρώτη «μουλάρι» δοκιμών μοτοσυκλέτα Moto2, που οδηγήθηκε από τον Chief Product Officer της Triumph, Steve Sargent και τρέχοντα μοντέλα συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας γενιάς Speed Triple 1200 RS. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro Ivan Cervantes συμμετείχε στον γύρο της παρέλασης οδηγώντας μια Daytona 675.

Πρόσθετες θρυλικές μοτοσυκλέτες παρουσιάστηκαν επίσης στα paddock του Βρετανικού GP. Αυτές περιλαμβάνουν την πρώτη πρωτότυπη Triumph του 1901 που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, τη Scrambler 1200 που χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία ταινία του 007 No Time To Die και τη θρυλική Model H "Trusty" Triumph του 1920.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ 1901

Φημολογούμενη εδώ και καιρό ότι υπάρχει και με αναφορές σε διαφημίσεις και κριτικές που εμφανίστηκαν το 1901, αυτή η πρώτη πρωτότυπη Triumph αναπτύχθηκε από ένα τυπικό ποδήλατο Triumph, με κινητήρα 172κ.εκ. 0,8 PS που παρείχε ο Βέλγος κατασκευαστής Minerva, προκειμένου να προκαλέσει ενδιαφέρον και να μετρήσει τη ζήτηση του κοινού για μοτοσυκλέτα Triumph. Με έναν αριθμό κινητήρα που είναι συνεπής με τις αναφορές στα αρχεία κινητήρα της Minerva για μια πρώτη εμπλοκή με την Triumph το 1901, η ιστορική σημασία αυτής της μοτοσυκλέτας είναι απίστευτα ξεκάθαρη.

MODEL H (TRUSTY) 1915

Το μοντέλο ‘Trusty’ ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Triumph. Στην αρχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το 1914, η βρετανική κυβέρνηση χρειαζόταν αποτελεσματική επικοινωνία με τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής και αντικατέστησε τους αγγελιοφόρους σε άλογα με αναβάτες αποστολής με μοτοσυκλέτες. Ένας αριθμός μοντέλων δοκιμάστηκε για καταλληλότητα και επιλέχθηκε η Triumph Model H. Η Model H ονομάστηκε «Trusty» λόγω της απαράμιλλης ικανότητάς της στις πιο δύσκολες συνθήκες οδήγησης που μπορεί κανείς να φανταστεί.

6T THUNDERBIRD 1949

Η πρώτη δικύλινδρη της Triumph μετά τον πόλεμο, η 6T Thunderbird ήταν γνωστή για την αξιοπιστία και την βελτιωμένη ισχύ της. Αυτό αποδείχθηκε κατά την παρουσίασή της, όταν τρεις μηχανές οδηγήθηκαν από το Meriden στη Γαλλία, διατηρώντας 145 χλμ/ώρα για πάνω από 800 χλμ στην πίστα Montlhéry και πάνω από 100 μίλια/ώρα σε αρκετούς ιπτάμενους γύρους, πριν οδηγηθούν πίσω στο σπίτι. Ο Edward Turner έδωσε το όνομα στη μοτοσυκλέτα από το μυθικό πλάσμα που μοιάζει με αετό από τη λαογραφία των ιθαγενών της Αμερικής, το οποίο λέγεται ότι εξαπολύει βροντές, κεραυνούς και βροχή. Μια Thunderbird εμφανίστηκε γινόμενη διάσημη στην αμφιλεγόμενη ταινία του 1953 The Wild One, με πρωταγωνιστή τον Marlon Brando.

KEN HEANS – ISDT TR6 DUPLEX 1961

Η TR6 Duplex 650κ.εκ. χρησιμοποιήθηκε επίσης στον αγώνα International Six Days του 1962 στο Garmisch, όπου ο Ken Heans κέρδισε ένα Χρυσό Μετάλλιο. Αυτή η μοτοσυκλέτα ήταν στην πραγματικότητα η μοτοσυκλέτα που θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία Η Μεγάλη Απόδραση καθώς έχει μοναδικά εξωτερικά ελατήρια ανάρτησης που σήμαιναν αυξημένη διαδρομή ανάρτησης - ακριβώς όπως χρειάζεται για το είδος του άλματος που επιχειρήθηκε αργότερα στη Μεγάλη Απόδραση.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ TR6 TROPHY ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ 1961

Οδηγημένη από τον Steve McQueen στην αμερικανική ταινία του 1963 του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Η Μεγάλη Απόδραση, αυτή η Triumph TR6 είναι μια από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών. Αν και διεθνής αγωνιζόμενος και λάτρης της μοτοσυκλέτας, ο McQueen δεν εκτέλεσε ο ίδιος τη διάσημη σκηνή άλματος με τα συρματοπλέγματα. Αυτό ήταν δουλειά του φίλου του και θρυλικού αγωνιζόμενου Bud Ekins, ο οποίος πληρώθηκε μόλις $1.000 για το άλμα σε μήκος σχεδόν 20 μέτρα και ύψος σχεδόν 3.7 μέτρα. Η TR6 παρείχε παγκόσμιας κλάσης απόδοση εκτός δρόμου και πραγματική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα, όπως έδειξε ο McQueen στις σκηνές καταδίωξης. Τίποτα στον κόσμο της δεκαετίας του 1960 δεν μπορούσε να τη φτάσει.

X-75 HURRICANE 1973

Πιστοποιημένη ως η πρώτη εργοστασιακή custom στον κόσμο, η εντυπωσιακή X-75 Hurricane παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Earls Court το 1972. Ξεκινώντας τη ζωή του ως BSA, αυτό το μηχάνημα σχεδιάστηκε ειδικά για την αμερικανική αγορά από τον Craig Vetter από το Ιλινόι. Προορισμένο για cruising, το νέο μοντέλο είχε καλή οδική συμπεριφορά και καλά φρένα. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα αμέσως μετά προκάλεσαν την Triumph να εγκαταλείψει το μοντέλο και έτσι μόνο ένας μικρός αριθμός κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα.

TR65T TIGER TRAIL 1982

Ένα από τα έξι μοντέλα 650κ.εκ. που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1982 και 1983. Η TR65T Tiger Trail των 650κ.εκ. βγήκε στις αρχές του 1982 και βασίστηκε στον πρόσφατα παρουσιασμένο κινητήρα Triumph TR65 Thunderbird, αν και κατάλληλα τροποποιημένος για τα μονοπάτια και με ηλεκτρονική ανάφλεξη.

SPEED TRIPLE 1994

Επιθετική, ευέλικτη και στοχευμένη, αυτή η μοτοσυκλέτα πυροδότησε και καθόρισε μια κατηγορία και εισήγαγε τον όρο «εργοστασιακή streetfighter». Η Speed Triple του ’94 ήταν ο αρχικός χούλιγκαν. Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο στην αγορά, η Speed Triple είχε τις επιδόσεις και τις δυνατότητες μιας σπορ μοτοσυκλέτας σε γυμνό πακέτο roadster, με τον ξεχωριστό και γεμάτο χαρακτήρα τρικύλινδρο κινητήρα της. Τύγχανε ιδιαίτερης εκτίμησης για την εξελιγμένη ανάρτησή της, παρέχοντας ευέλικτο στρίψιμο χωρίς συμβιβασμούς στη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

DAYTONA 675 2004

Από την αποκάλυψή της, η Daytona 675 ξεχώρισε από τους αντιπάλους της χάρη στην εκπληκτική της φινέτσα. Με την ψηλά τοποθετημένη σέλα της και τη ριζοσπαστική θέση οδήγησης που γέρνει αισθητά προς τα εμπρός, ωθεί αμέσως τον αναβάτη σε ένα αγωνιστικό στήσιμο. Ελαφριά και δυνατή, η Daytona εξέπληξε με τον τρικύλινδρο κινητήρα της. Σε σύγκριση με τις τετρακύλινδρες μονάδες που ήταν ο κανόνας στην κατηγορία της, αυτός ο νέος κινητήρας έδινε στον αναβάτη πρωτοφανή οδηγική απόλαυση, χάρη στην υψηλότερη ροπή στη μεσαία περιοχή και, ταυτόχρονα, μια μοναδική συγκίνηση. Ο ήχος του κινητήρα ακουγόταν εξαγριωμένος σε όλη την κλιμακα από τις 6.000 σαλ έως τις 14.000 σαλ.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ Moto2 2017

Αυτή η μοναδική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα δημιουργήθηκε ως βάση για τον τρικύλινδρο κινητήρα Triumph Moto2™ 765κ.εκ. που αναπτύχθηκε για τη σεζόν 2019. Με αποκλειστικό αγωνιστικό πλαίσιο και ECU, ο βαριά τροποποιημένος αγωνιστικός κινητήρας 765κ.εκ. διαθέτει αλλαγμένη κυλινδροκεφαλή, βαλβίδες τιτανίου και πιο δύσκαμπτα ελατήρια βαλβίδων, αγωνιστικό εναλλάκτη χαμηλής τροφοδοσίας, ψηλότερη σχέση πρώτης μετάδοσης, καλύμματα κινητήρα λεπτότερου προφίλ και αγωνιστικό συμπλέκτη. Αυτό το πρωτότυπο χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές στο Ciudad del Motor de Aragón οδηγήθηκε από τον Julian Simon, πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή 125κ.εκ. και δεύτερο στο Moto2™.

Scrambler 1200 XE Μοτοσυκλέτα Bond (No Time to Die) 2019 – Σε έκθεση στο MotoGP VIP Village

Η αρχική Triumph Scrambler 1200 XE που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή της 25ης ταινίας του James Bond: No Time to Die, όπως φαίνεται στη σκηνή Matera. Ο κινητήρας της Scrambler 1200 αποδίδει 90 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. και είναι ρυθμισμένος για να προσφέρει υψηλή ροπή εκτός και εντός δρόμου, χαμηλά και σε όλες τις μεσαίες στροφές, με μέγιστη ροπή 110 Nm στις χαμηλές 3.950 σ.α.λ., καθιστώντας τη ιδανική για να δραπετεύσεις από τους κακούς.

Rocket 3R 221 Edition 2021 

Οι 221 Edition Rocket διαθέτουν ένα ξεχωριστό νέο σχέδιο βαφής με εντυπωσιακό ρεζερβουάρ και μπροστινό φτερό σε Red Hopper, σε όμορφη αντίθεση με το χρώμα Sapphire Black σε στοιχεία όπως τα πλαϊνά πάνελ, τα πίσω πλαστικά και τα καλύμματα του ψυγείου. Το σχέδιο βαφής ενισχύεται περαιτέρω από τα διακριτικά γραφικά στο ρεζερβουάρ που παρουσιάζουν όλα τα εξαιρετικά νούμερα απόδοσης της Rocket, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα 2458κ.εκ., της ροπής 221 Nm, της ισχύος 167 PS, της διαδρομής 85,9 mm και διαμέτρου 110,2 χιλ.

Speed Triple 1200 RS 2021

Ολοκαίνουργια σε κάθε διάσταση, η Speed Triple 1200 RS έχει σχεδιαστεί ειδικά από την αρχή για να προσφέρει μια απόλυτη επανάσταση όσον αφορά την ισχύ, την απόδοση, το χειρισμό και την τεχνολογία Speed Triple, δίνοντας την απόλυτη απόδοση σε γυμνή σπορ μοτοσυκλέτα. Με έναν ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο κινητήρα 1160κ.εκ. μεγαλύτερης χωρητικότητας που αναπτύχθηκε με γνώσεις από το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητήρων Moto2™, η νέα Speed Triple 1200 RS αποδίδει μέγιστη ισχύ 180 PS στις 10.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 125 NM στις σ.α.λ.

Speed Triple 1200 RR 2022

Η νέα Speed Triple 1200 RR έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει την περήφανη παράδοση της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου του να συνδυάζει τη χαρακτηριστική βρετανική κομψότητα με τις συναρπαστικές επιδόσεις στον πραγματικό κόσμο. Δημιουργώντας μια νέα διάσταση για τους αναβάτες που αγαπούν την εμβληματική φύση της Speed Triple με τον μοναδικό της χαρακτήρα και τις σπορ επιδόσεις που εστιάζουν στο δρόμο, η νέα RR αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τα πάνω τόσο στην ομορφιά όσο και στην ικανότητα, για να προσφέρει κάτι πιο μοναδικό, πιο χαρακτηριστικό και πραγματικά αυθεντικό. Στην ουσία, μια μοντέρνα εκδοχή ενός café racer και η απόλυτη σπορ μοτοσυκλέτα για το δρόμο.

Street Triple 765 RS - Triumph Triple Trophy 2022 – Σε έκθεση στο MotoGP VIP Village

Το Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph θα ανταμείψει τον τερματίζοντα με τους υψηλότερους βαθμούς στο τέλος της σεζόν του 2022 με αυτή την custom Triumph Street Triple RS, η οποία εξοπλίζεται με τον κινητήρα των 765κ.εκ. από τον οποίο προέρχεται ο κινητήρας Moto2™. Τρέχοντας παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2™, οι πόντοι του Triumph Triple Trophy απονέμονται σε αναβάτες σε τρεις κατηγορίες: 7 πόντους για την «καλύτερη εξέλιξη αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος», 6 βαθμούς για την «pole position» και 5 βαθμούς για τον «γρηγορότερο γύρο αγώνα».

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του κράνους που πρέπει να την προσέχουμε "σαν τα μάτια μας"
H Malossi διαθέτει μια άκρως «επιθετική» και αεροδυναμική γκάμα προστατευτικών ανεμοθωράκων – Fly screens για scooter, οι οποίοι τοποθετούνται με ευκολία και αντικαθιστούν με ακρίβεια τους ΟΕΜ του οχήματός σας
Η Yamaha ενισχύει την κορυφαία γκάμα μοντέλων Adventure της, με τις εκδόσεις Ténéré 700 Extreme & Ténéré 700 Explore
H YSS παρουσιάζει τη νέα monoshock πίσω ανάρτηση αερίου (της σειράς προϊόντων Topline), για την KTM 390 ADV (2020->)

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.