Δελτία Τύπου

Kawasaki Ninja ZX-10R 2019: H Πρωταθλήτρια αναβαθμίζεται! (Video)

Από τα χέρια του Jonathan Rea


07.09.2018

Βασισμένα στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Kawasaki Racing Team, η οποία έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια 3 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα SBK, τα τρία μοντέλα της σειράς Ninja ZX-10R προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ, πιο ευρεία καμπύλη απόδοσης και αυξημένη ροπή για το 2019

2019 Kawasaki Ninja ZX 10R valvetrain

Ο βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση της ισχύος είναι το νέο σύστημα κίνησης των βαλβίδων με «κοκοράκια», σε συνδυασμό με άλλες αναβαθμίσεις που ανεβάζουν την ήδη εντυπωσιακή απόδοση του κινητήρα της Ninja ZX-10R σε υψηλότερα επίπεδα. Η μέγιστη ιπποδύναμη είναι τώρα 203 PS (χωρίς να υπολογίζεται το RAM-Air), ένας αριθμός που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την προσθήκη αγωνιστικής εξάτμισης.

Σχεδιασμένο από τους μηχανολόγους της Kawasaki WorldSBK, το νέο σύστημα κίνησης βαλβίδων είναι ένα ακόμη παράδειγμα κορυφαίας αγωνιστικής τεχνολογίας που εφαρμόζεται στη Ninja ZX-10R. Το νέο σύστημα προσφέρει αυξημένη ισχύ καθώς και μεγαλύτερη αξιοπιστία σε λειτουργία σε υψηλές στροφές.

Συγκριτικά με το σύστημα κίνησης των βαλβίδων με καπελότα, το νέο σύστημα με κοκοράκια διαθέτει μειωμένο κατά 20% βάρος. Επιτρέπει επίσης τη χρήση πιο γρήγορων εκκεντροφόρων, αυξάνοντας την ισχύ κατά 3 PS, ενώ η επίστρωση χαμηλής τριβής Diamond-Like Carbon (DLC) στα κοκοράκια προστατεύει από τη φθορά.

2019 Kawasaki Ninja ZX 10R engine

Επιπλέον, για το 2019, όλες οι εκδόσεις της Ninja ZX-10R θα είναι εξοπλισμένες με κυλινδροκεφαλή που μπορεί να δεχτεί αγωνιστικούς εκκεντροφόρους με μεγαλύτερο βύθισμα, που αρχικά είχε εφαρμοστεί μόνο στη Ninja ZX-10RR. Για να επισημανθεί η αλλαγή, το κάλυμμα της κεφαλής θα είναι κόκκινο σε όλα τα μοντέλα.

Με περιορισμένη παραγωγή 500 μοτοσυκλετών παγκοσμίως, η Ninja ZX-10RR είναι για λίγους τυχερούς. Η Ninja ZX-10RR του 2019 φέρει τεχνικές αναβαθμίσεις, όπως οι νέες, ελαφριές μπιέλες τιτανίου της Pankl που εξοικονομούν 400 g, μειώνουν την αδράνεια του στροφάλου κατά 5% και αυξάνουν το όριο στροφών κατά 600 rpm, ανεβάζοντας την ισχύ της Ninja ZX-10RR στα 204 PS (χωρίς το RAM-Air). Οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων εμπρός και πίσω έχουν επίσης αναθεωρηθεί για να προσαρμοστούν στη μείωση της αδράνειας του στροφάλου.

Μια ακόμη αναβάθμιση για το 2019 είναι η εφαρμογή σε όλα τα μοντέλα της σειράς Up/Down Quick Shifter που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

Τέλος, η Ninja ZX-10R SE διαθέτει, στις πιο ευάλωτες σε φθορά επιφάνειες, τη νέα, υψηλής αντοχής, αυτό-επισκευαζόμενη βαφή της Kawasaki, που επουλώνει μόνη της τις γρατζουνιές, χάρη σε μια ειδική χημική διεργασία.

 

Μοντέλα:

2019 Kawasaki ZX 10R

Ninja ZX-10R: Το βασικό μοντέλο της σειράς διαθέτει κινητήρα και πλαίσιο με υψηλές δυνατότητες sport οδήγησης, σε συνδυασμό με κορυφαία περιφερειακά όπως η μπροστινή ανάρτηση Balance Free Front Fork και το αμορτισέρ BFRC lite της Showa και σύστημα φρένων της Brembo.
Χρωματισμός: Lime Green / Ebony / Metallic Graphite Gray

2019 Kawasaki ZX 10R SE

Ninja ZX-10RR: Προσανατολισμένο περισσότερο σε αγωνιστική χρήση, το μονοθέσιο μοντέλο επεκτείνει τις δυνατότητες της βασικής έκδοσης με αλλαγές στον κινητήρα και το πλαίσιο, όπως οι μπιέλες τιτανίου, οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και οι ελαφριές, σφυρήλατες, αλουμινένιες ζάντες Marchesini.
Χρωματισμός: Lime Green

2019 Kawasaki Ninja ZX 10RR

Ninja ZX-10R SE: Η έκδοση είναι εξοπλισμένη με το υψηλών προδιαγραφών σύστημα ημι-ενεργητικών, ηλεκτρονικών αναρτήσεων της Kawasaki (KECS).
Χρωματισμός: Metallic Carbon Gray / Neutron Silver / Lime Green

Ιδανικά γάντια για τις χειμερινές σας εκδρομές με αδιάβροχη και αντιανεμική μεμβράνη
Η Yamaha ανακοινώνει την τριετή συνεργασία τεχνικής υποστήριξης για τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (Tour de France), τον Ποδηλατικό Γύρο της Ιταλίας (Giro d'Italia) και τον Ποδηλατικό Γύρο της Ισπανίας (La Vuelta)
Oι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας » έρχονται το 2019, νωρίτερα στην αρχή του καλοκαιριού και με ανανεωμένο concept
Βρεθήκαμε στα Τρίκαλα, έδρα της Γκοργκόλης Α.Ε. για να οδηγήσουμε μια σειρά από νέα και πολύ ενδιαφέροντα δίκυκλα για τη χώρα μας