Δελτία Τύπου

Η Honda μας παρουσιάζει την CB1000 Hornet SP

Υιοθετεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα της CBR1000RR Fireblade – αλλά με περισσότερη ισχύ και ροπή


18.10.2024

Μία έκδοση SP της νέας CB1000 Hornet συνοδεύει την κορυφαία, γυμνή μοτοσυκλέτα της Honda

Υιοθετεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα της CBR1000RR Fireblade – αλλά με περισσότερη ισχύ και ροπή. Προσφέρει πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Showa SFF-BP 41χλστ, πίσω αμορτισέρ TTX36 της Öhlins με μοχλικό Pro-Link, τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες Brembo Stylema μπροστά, και quickshifter ως βασικό εξοπλισμό. Ένα εντυπωσιακό χρώμα αναδεικνύει τη διαφορετική προσωπικότητα της CB1000 Hornet SP. Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης γκαζιού - Throttle By Wire (TBW), τρία riding modes με προκαθορισμένες ρυθμίσεις ισχύος (Power), φρένου κινητήρα (Engine Braking), HSTC και Wheelie Control, καθώς και δύο User modes με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον αναβάτη. Οι σχέσεις μετάδοσης έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την επιτάχυνση, ενώ το εξατάχυτο κιβώτιο διαθέτει συμπλέκτη ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper). Οι διπλοί προβολείς LED αναδεικνύουν το επιθετικό, streetfigher στυλ της γυμνής μοτοσυκλέτας. Για πλοήγηση απευθείας στην οθόνη – αλλά και άλλες λειτουργίες - η έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών συνδέει τον αναβάτη με το smartphone του μέσω του Honda RoadSync*.

*Η εφαρμογή Honda RoadSync το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

497704 25YM Honda CB1000 Hornet

1. Εισαγωγή

Η 23YM CB750 έφερε ξανά στην Ευρώπη το υποβλητικό όνομα Hornet (Σφήκα). Συνδυάζοντας μία συμπαγή σιλουέτα σε πρότυπα streetfighter, συναρπαστική ισχύ και έξυπνη απαράμιλλη ευελιξία, έχει δικαιολογημένα αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια που, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές πωλήσεις της, την ανέδειξαν στην πιο δημοφιλή «γυμνή» μοτοσυκλέτα του 2023 στην Ευρώπη.

Χτίζοντας τη φήμη του από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 - πρώτα με την CB600F Hornet, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα της CBR, στη συνέχεια με την CB900F Hornet στις αρχές της δεκαετίας του 2000 - το όνομα Hornet έχει αποκτήσει σαφή ταυτότητα: μία μοτοσυκλέτα Hornet πρέπει να είναι γρήγορη, διασκεδαστική και προσιτή. Η τάση συνεχίστηκε με την άφιξη του ζωηρού και κατάλληλου και για κατόχους διπλώματος Α2 μοντέλου CB500 Hornet το 24YM. Τώρα, για το 25YM, έρχονται τα κορυφαία μοντέλα της σύγχρονης οικογένειας Hornet: οι νέες CB1000 Hornet* και CB1000 Hornet SP.

Προσφέροντας άμεση απόκριση και δυνατή επιτάχυνση, η CB1000 Hornet SP εμπλουτίζει την εντυπωσιακή ‘συνταγή’ της απλής, μεγάλης Hornet, με πολυτελή εξοπλισμό και έναν ελκυστικό χρωματικό συνδυασμό. Υπόσχεται (με άριστα το 10) απόλαυση στο 11, υπό όλες τις συνθήκες. Και δεν σταματά εκεί.

* Δείτε το ανεξάρτητο press kit της CB1000 Hornet.

497827 25YM Honda CB1000 Hornet
2. Επισκόπηση

Υιοθετώντας τον εκπληκτικό κινητήρα της 17YM CBR1000RR Fireblade με πρόσθετη ισχύ και ροπή συγκρινόμενη με την CB1000 Hornet – 157,2Ps / 115.6kW / 107Nm έναντι 151,7Ps / 111,6Kw / 104Nm - η CB1000 Hornet SP εξοπλίζεται με εξαρτήματα των Öhlins and Brembo για ένα ακόμα πιο αποδοτικό και αναμφισβήτητα σπορ πακέτο που συνδυάζει τις επιδόσεις ενός τετρακύλινδρου κινητήρα με ακρίβεια και ευελιξία.

Το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης γκαζιού προσφέρει τρία default προγράμματα οδήγησης (riding modes) με προκαθορισμένους συνδυασμούς ρυθμίσεων Power, Engine Brake, Wheelie Control και HSTC, και 2 επιλογές USER με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον αναβάτη. Ένα quickshifter αποτελεί στοιχείο βασικού εξοπλισμού. Η οθόνη TFT 5 ιντσών κατασκευάζεται με τεχνολογία ‘optical bonding’. Προσφέρει διαισθητική λειτουργία, πρακτικότητα, ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και εύκολη συνδεσιμότητα smartphone μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync* από έναν διακόπτη στο αριστερό γκριπ.

Το λιτό αλλά ιδιαίτερα επιθετικό στυλ αναδεικνύεται από τους διπλούς LED προβολείς. Το διακριτικό, μαύρο νέο πλαίσιο διπλής δοκού (twin-spar) αποτελεί επίσης μέρος της όλης σχεδίασης, και υποστηρίζεται από ένα μαύρο πιρούνι SFF-BP 41χλστ. της Showa και πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ TTX36 της Öhlins για υψηλής ποιότητας σύστημα ανάρτησης. Ακτινικά τοποθετημένες, τετραπίστονες δαγκάνες συνδυάζονται μπροστά με πλευστούς δίσκους 310mm, ενώ οι εμπνευσμένες από την CBR1000RR-R χυτές ζάντες φοράνε ελαστικά 120/70-ZR17 και 180/55-ZR17 εμπρός/πίσω.

Οι μεγάλες δυνατότητες απόδοσης της CB1000 Hornet SP, τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, οι συμπαγείς διαστάσεις και το διαφορετικό, νέο στυλ την καθιστούν μια μοτοσυκλέτα που δύσκολα αγνοείται, ειδικά από κατόχους μιας μεσαίου κυβισμού γυμνής μοτοσυκλέτας που αναζητούν αυτό το κάτι παραπάνω και ξεχωριστό.

Η 24YM CB1000 Hornet SP θα διατίθεται σε ένα και μοναδικό χρωματικό συνδυασμό:

• Mat Ballistic Black Metallic με τροχούς σε Desert Gold Metallic και χρυσαφί πιρούνι

497726 25YM Honda CB1000 Hornet


3. Κύρια Χαρακτηριστικά

3.1 Κινητήρας

• Τετρακύλινδρος κινητήρας προερχόμενος από την CBR1000RR με Throttle By Wire και αυξημένη ισχύς/ροπή συγκριτικά με το στάνταρ μοντέλο μέσω μιας βαλβίδας RC
• Ομαλή απόκριση στις μεσαίες στροφές και ισχυρή επιτάχυνση στις υψηλές στροφές
• Σχέσεις μετάδοσης σχεδιασμένες για επιτάχυνση, συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper)
• Ρυθμιζόμενο quickshifter, ως στάνταρ εξοπλισμός

Η καρδιά της μοτοσυκλέτας είναι αναμφισβήτητα μια Fireblade. Βασισμένος στην 17YM CBR1000RR, ο 1000cc, τετρακύλινδρος κινητήρας DOHC προσφέρει απολαυστική ισχύ και ροπή, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τα 157Ps /111.6kW στις 11.000σαλ. και 107Nm στις 9.000 σαλ. Τα επιπλέον 5,4Ps/4kW και 3Nm έναντι της στάνταρ CB1000 Hornet, οφείλονται σε μια βαλβίδα Revolutionary Controlled (RC) στο σιλανσιέ των 7.1L. Παραμένει κλειστή ανεξαρτήτως σχέσης στο κιβώτιο και ανοίγει πλήρως στις 5.700rpm με στόχο την καλύτερη αναπνοή του κινητήρα.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές του κινητήρα είναι ίδιες με της CB1000 Hornet. Είναι ρυθμισμένος να προσφέρει υψηλή ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, για άμεση απόκριση και ομαλή λειτουργία σε διαδρομές πόλης. Στον ανοικτό δρόμο η μέγιστη ισχύς είναι απολαυστική, με μια συναρπαστική καμπύλη ισχύος μέχρι το κόκκινο.

Κατά την εξέλιξη αυτού του κινητήρα δόθηκε προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του και η καμπύλη απόδοσης. Η βύθιση των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής σε συνδυασμό με τον χρονισμό των εκκεντροφόρων επιλέχτηκαν προσεκτικά με στόχο την απόδοση σε μεγάλο εύρος στροφών. Οι βαλβίδες εισαγωγής είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, ενώ τα ελαφριά χυτά έμβολα έχουν βελτιστοποιημένο σχήμα με στόχο την αντοχή και τη μακροζωία. Τα καλύμματα του κινητήρα ‘αγκαλιάζουν’ διακριτικά τον ισχυρό κινητήρα ενώ το καπάκι του συστήματος γεννήτριας ACG είναι αλουμινένιο, όπως και το κάρτερ.

Το κιβώτιο έχει επίσης προσαρμοστεί στην καρδιά της Fireblade. Οι σχέσεις 2η έως 5η έχουν επιλεχθεί με στόχο τη μέγιστη επιτάχυνση , αξιοποιώντας στο μέγιστο την ισχύ του κινητήρα, ενώ η μακριά 6η προσφέρει άνεση στα ταξίδια. Ένας συμπλέκτης υποβοήθησης/ολίσθησης (assist/slipper) διαχειρίζεται τις τάσεις αναπήδησης του πίσω τροχού είτε στο φρενάρισμα και στα απότομα κατεβάσματα σχέσεων. Το στάνταρ, ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα quickshifter προσφέρει ανεβοκατεβάσματα με τέρμα γκάζι, χωρίς συμπλέκτη, με λειτουργία auto-blip (αυτόματος συγχρονισμός στροφών κινητήρα-κιβωτίου).

Η διάμετρος και η διαδρομή βρίσκονται στα 76mm x 55.1mm αντίστοιχα, με τη συμπίεση στα 11.7:1. Μια πεταλούδα 44mm τροφοδοτεί με μίγμα αέρα/καυσίμου τους μεγάλης διαμέτρου αυλούς εισαγωγής και τους προσεκτικά σχεδιασμένους θαλάμους καύσης. Η εξάτμιση συνεισφέρει στην απόδοση ροπής στις μεσαίες στροφές της CB1000 Hornet αλλά και το χαμηλό βάρος. Η σχεδίαση 4-2-1 συνοδεύεται από αισθητήρες προδιαγραφών OBD2 και ένα σιλανσιέ 7.1L

Η δυνητική κατανάλωση φτάνει τα 16,9km/L και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι 17 L.

497758 25YM Honda CB1000 Hornet

3.2 Ηλεκτρονικά κινητήρα

• Τρία default προγράμματα οδήγησης (riding modes) και δύο επιλογές USER με παραμετροποίηση από τον αναβάτη
• Τρία επίπεδα ρύθμισης Ισχύος (Power) και Φρένου Κινητήρα (Engine Brake)
• Τέσσερα επίπεδα παρέμβασης Honda Selectable Torque Control και Wheelie Control


Με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Γκαζιού -Throttle By Wire (TBW), ο αναβάτης έχει τον μέγιστο έλεγχο του ισχυρού κινητήρα της CB1000 Hornet μέσω 3 default προγραμμάτων (riding modes) με προκαθορισμένους συνδυασμούς ρυθμίσεων Ισχύος (Power), Φρένου Κινητήρα (Engine Brake) και HSTC (με ενσωματωμένο Wheelie Control), καθώς και δύο επιλογές User με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον ίδιο τον αναβάτη σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Η επιλογή γίνεται από το αριστερό γκριπ και την οθόνη TFT.

Υπάρχουν τρία επίπεδα Ισχύος Κινητήρα (P) και Φρένου Κινητήρα (EB), και 4 επίπεδα του Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το HSTC μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί.

Το RAIN mode χρησιμοποιεί το χαμηλότερο επίπεδο ισχύος (P) για τη λιγότερο επιθετική απόδοση ισχύος, μέτριο φρένο κινητήρα (EB) και υψηλό HSTC. Στόχος είναι η χαμηλή απόδοση ισχύος και ροπή στις τρεις πρώτες σχέσεις.

Το STANDARD mode χρησιμοποιεί τη μεσαία ρύθμιση για Power, HSTC και EB. Η καμπύλη ισχύος στις δύο πρώτες σχέσεις είναι ελαφρώς πιο ομαλή συγκριτικά με το SPORT mode, με μειωμένη ροπή στα ελαφριά ανοίγματα του γκαζιού.

Το SPORT χρησιμοποιεί το υψηλότερο επίπεδο ισχύος (P) και τα χαμηλότερα επίπεδα φρένου κινητήρα (EB) και HSTC ώστε να προσφέρει 100% απόδοση με οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο, μέγιστη ισχύ και ροπή σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού και ελάχιστη παρέμβαση του HSTC.

Τα USER modes 1 και 2 επιτρέπουν στον αναβάτη να επιλέγει ο ίδιος τις ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο και να τις αποθηκεύσει για μελλοντική χρήση.

497771 25YM Honda CB1000 Hornet


3.3 Πλαίσιο

• Νέο ατσάλινο πλαίσιο διπλής δοκού (twin-spar) ευνοεί την κατανομή βάρους στον εμπρός τροχό και, λόγω στρεπτικής ακαμψίας, βελτιώνει τον οδηγική συμπεριφορά
• Πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Showa SFF-BP 41χλστ.
• Πίσω αμορτισέρ της Öhlins και μοχλικό Pro-Link
• Τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά και πλευστοί δίσκοι
• Ελαστικά 120/70-ZR17 και 180/55-ZR17, μπροστά/πίσω

Το νέο ατσάλινο πλαίσιο είναι μονοκόμματο διπλής δοκού (twin-spar), ειδικά σχεδιασμένο για άριστη συνεργασία με τον κινητήρα, ενώ το μικρό του πλάτος στο πίσω και κάτω τμήμα του συνεισφέρει στην κομψή σιλουέτα που χαρακτηρίζει κάθε Hornet. Η στρεπτική ακαμψία είναι κατά 70% αυξημένη συγκριτικά με την 24YM CB1000R, για καλύτερες εισόδους στις στροφές και ευελιξία στις εναλλαγές κλίσεων. Οι πίσω ελαστικές βάσεις του κινητήρα συνεργάζονται άριστα με τις ειδικά σχεδιασμένες εμπρός βάσεις για ελαχιστοποίηση των κραδασμών και μεγιστοποίηση της οδηγικής αίσθησης.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος του τροχού είναι στα 25° και 98mm αντίστοιχα, και το μεταξόνιο είναι 1.455mm. Για μειωμένη ροπή αδρανείας και κατά συνέπεια περισσότερη ευελιξία και ελαφριά αίσθηση, η κατανομή βάρους ευνοεί τον εμπρός τροχό. Στα πλαίσια της νέας σχεδίασης, ο κινητήρας έχει κλίση προς τα εμπρός. Το πίσω αμορτισέρ και η μπαταρία έχουν επίσης τοποθετηθεί πιο μπροστά για αυξημένη ευελιξία, ενώ το φιλτροκούτι τοποθετείται πάνω από την κυλινδροκεφαλή και όχι πίσω από αυτή. Η κατανομή βάρους ευνοεί τον εμπρός τροχό με αναλογία 51.2%/48.8%. Το βάρος, πλήρες υγρών είναι 212kg.

Η θέση οδήγησης είναι καθαρά τύπου streetfighter. Με μία σέλα ύψους 809mm, τιμόνι ψηλά και προς τα πίσω τοποθετημένο και σπορ μαρσπιέ, δημιουργείται ένα τρίγωνο με σχετικά όρθια θέση του κορμού του αναβάτη.

Το πιρούνι Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) 41χλστ. της Showa ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς. Το πίσω αμορτισέρ Öhlins TTX36 εδράζεται σε μοχλικό Pro-Link και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση μέσω υδραυλικού χειριστηρίου. Πλήρως ρυθμιζόμενη είναι και η απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Ένα χυτό αλουμινένιο ψαλίδι – μήκους 619.1mm – προσφέρει προσεκτικά σχεδιασμένη ακαμψία για βέλτιστη πρόσφυση και αίσθηση.

Μια ειδική αντλία φρένου ελέγχει τις δύο ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες Brembo Stylema που συνδυάζονται με πλευστούς δίσκους 310mm. Ο πίσω δίσκος των 240mm ελέγχεται από μονοπίστονη δαγκάνα της Nissin.

Οι ζάντες 5 μπράτσων σε διάταξη Υ - εμπνευσμένες από την CBR1000RR-R Fireblade - είναι χυτές από ελαφρύ αλουμίνιο. Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70-ZR17 μπροστά και 180/55-ZR17 πίσω.

497788 25YM Honda CB1000 Hornet

3.4 Στυλ & Εξοπλισμός

• Διπλοί προβολείς LED αναδεικνύουν το γυμνό στυλ, κλασικό ρεζερβουάρ φιλοσοφίας Hornet
• Οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone μέσω Honda RoadSync*
• Ενσωματωμένο σύστημα Emergency Stop Signal (ESS) της Honda


Σχεδιασμένη στην Ιαπωνία, η ανατρεπτική εμφάνιση της CB1000 Hornet SP χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις: ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ. Συνδυάζοντας έναν αισθησιακό δυναμισμό με άριστη αναλογία μαζών, η σχεδιαστική ομάδα πίσω από το λιτό στυλ της μεγάλης Hornet είχε ως στόχο να εκφράσει την επιθετικότητα χωρίς υπερβολές.

Με χαρακτηριστικά στοιχεία όπως οι συμπαγείς και ισχυροί διπλοί προβολείς LED (όλα τα φώτα τεχνολογίας LED), το κλασσικό ρεζερβουάρ φιλοσοφίας Hornet – που παραπέμπει σε φτερά αναδιπλωμένα προς τα εμπρός, το φαρδύ εμπρός τμήμα λεπταίνει απότομα προς τα πίσω και η μινιμαλιστική σέλα, διαμορφώνεται η κλασσική σιλουέτα μιας Hornet. Το διακριτικό μαύρο πλαίσιο - που αποτελεί επίσης ένα σχεδιαστικό στοιχείο της μοτοσυκλέτας – αναδεικνύει τις γραμμές, όπως και το τύπου χωροδικτυώματος (trellis) υποπλαίσιο. Ο κινητήρας και το ψαλίδι είναι επίσης μαύρα. Το ατσάλινο τιμόνι μεταβλητής διατομής είναι ομοίως νέας σχεδίασης.

Μία έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ‘optical bonding’. Πρόκειται για μία διαδικασία έγχυσης ρητίνης μεταξύ του εξωτερικού γυάλινου καλύμματος και της οθόνης TFT, χάρη στην οποία μειώνεται η αντανάκλαση και η οθόνη παραμένει ευανάγνωστη ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Η απεικόνιση περιεχομένου μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με 3 θέματα (Bar’, ‘Circle’ και ‘Simple’) και η συνδεσιμότητα smartphone επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync*.

Το Honda RoadSync* – μαζί με το νέο, εύχρηστο, φωτιζόμενο διακόπτη τεσσάρων κατευθύνσεων τύπου joystick στο αριστερό γκριπ - επιτρέπει την εύκολη διαχείριση της υπηρεσίας πλοήγησης στην οθόνη. Επίσης προσφέρει στον αναβάτη τη δυνατότητα (μέσω ενός ακουστικού Bluetooth ενσωματωμένου στο κράνος) να διαχειρίζεται τηλεφωνικές κλήσεις και την αγαπημένη του μουσική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει την εφαρμογή Honda RoadSync* (δωρεάν) από το Play Store ή το App Store και να συνδέσει την CB1000 Hornet του.

Τα πίσω φλας διαθέτουν λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS). Σε ένα απότομο φρενάρισμα, τα αλάρμ αναβοσβήνουν για να προειδοποιήσουν άλλους οδηγούς ότι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι σε εξέλιξη.

*Η εφαρμογή Honda RoadSync το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας

497768 25YM Honda CB1000 Hornet


4. Αξεσουάρ

Μία σειρά από Γνήσια Αξεσουάρ Honda διατίθεται για την CB1000 Hornet SP μεμονωμένα, ή σε ξεχωριστά πακέτα:

Style Pack
Έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει περαιτέρω το συνολικό στυλ της Hornet. Η Σέλα Αναβάτη από Alcantara προσδίδει μία αίσθηση πολυτέλειας μαζί με μία Τάπα Πλήρωσης Λαδιού, Βάση Τιμονιού, Γρίλια Ψυγείου και Μαρσπιέ Αναβάτη. Οι Λωρίδες Τροχών είναι η τελική πινελιά.

Sport Pack
Αναβαθμίζει την σπορ αίσθηση με μία Κοντή Ζελατίνα Οργάνων, Ποδιά Κινητήρα και Κάλυμμα Σέλας. Ένα Προστατευτικό Ρεζερβουάρ είναι ιδιαίτερα πρακτικό.

Comfort Pack
Ευχάριστη οδήγηση σε χαμηλές θερμοκρασίες με Θερμαινόμενα Γκριπ, ευελιξία και άνεση στις μεταφορές με Τσάντα Ρεζερβουάρ και Τσάντα Πίσω Σέλας.

Όλα τα αξεσουάρ διατίθενται και μεμονωμένα.

5. Τεχνικές Προδιαγραφές

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Υγρόψυκτος 4-χρονος εν σειρά DOHC τετρακύλινδρος
Κυβισμός 1000cc
Διάμετρος & Διαδρομή 76mm x 55.1mm
Σχέση συμπίεσης 11.7:1
Μέγιστη ισχύς 157,2Ps / 115.6kW στις 11,000rpm
Μέγιστη ροπή 107Nm στις 9.000 σαλ.
Επίπεδο θορύβου (dB) L urban 74.1dB L wot 78.9dB
Χωρητικότητα σε λιπαντικό Upper 3.5L/ Lower 3.0L
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 17L (συμπερ. ρεζέρβας)
Εκπομπές CO2 (WMTC) 136g/km
Κατανάλωση καυσίμου (WMTC) 5.9L/100km / 16.9km/L (WMTC mode)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V 6.3AH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη Υγρός, πολύδισκος, υποβοήθησης/ολίσθησης (Assisted slipper)
Τύπος κιβωτίου 6τάχυτο
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Ατσάλινο, Διπλής Δοκού
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2,140mm x 790mm x 1,085mm
Μεταξόνιο 1,455mm
Γωνία Κάστερ 25°
Ίχνος Τροχού 98mm
Ύψος Σέλας 809mm
Απόσταση από το έδαφος 135mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 212kg
Ακτίνα στροφής 2,8m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι SFF-BP της Showa 41χλστ.
Πίσω Αμορτισέρ Ohlins TTX36, αλουμινένιο, κοίλο ψαλίδι
ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός Πολλαπλών μπράτσων από χυτό αλουμίνιο
Πίσω Πολλαπλών μπράτσων από χυτό αλουμίνιο
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 17M/C X MT3.50
Διάσταση Ζάντας Πίσω 17M/C X MT5.50
Ελαστικό Εμπρός

120/70-ZR17M/C (BRIDGESTONE BATTLAX HYPERSPORT S22F

DUNLOP SPORTMAX Roadsport 2)

Ελαστικό Πίσω

180/55-ZR17M/C (BRIDGESTONE BATTLAX HYPERSPORT S22F

DUNLOP SPORTMAX Roadsport 2)

ΦΡΕΝΑ
ABS 2κάναλο
Εμπρός Δύο δίσκοι 310mm x 4mm με τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της Brembo Stylema
Πίσω Δίσκος 240mm x 5mm με μονοπίστονη δαγκάνα
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚTΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Όργανα Έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT 5” με προσαρμοζόμενη διάταξη, περιλαμβάνει ταχύμετρο, στροφόμετρο, ρολόι, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου, ένδειξη ανεβάσματος
Προβολέας LED
Πίσω φως LED
Συνδεσιμότητα Honda RoadSync*
Σύστημα προστασίας HISS (Honda Intelligent Security System)
Πρόσθετα χαρακτηριστικά ESS

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Κομψή, μοντέρνα και αεροδυναμικά αποδοτική με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, η έκδοση 25YM Forza 350 αποπνέει premium γοητεία μέσω του χαρακτηριστικού άνω φέρινγκ, της μονάδας φωτισμού και των πάνελ που το πλαισιώνουν
Η NT1100, η πιο δημοφιλής Touring μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη κάνει την είσοδό της στο 25YM με ανανεωμένο στυλ, βελτιωμένες επιδόσεις και αναβαθμισμένη πρακτικότητα
Μία έκδοση SP της νέας CB1000 Hornet συνοδεύει την κορυφαία, γυμνή μοτοσυκλέτα της Honda
Οι γλίστρες αλυσίδας της Polisport αποτελούν τέλεια αντίγραφα των εργοστασιακών OEM και είναι κατασκευασμένες από TPU (θερμοπλαστική πολυουρεθάνη) για να αντέχουν στην τριβή από την αλυσίδας κίνησης της μοτοσυκλέτας σας

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.