Νεα Μοντελα

Yamaha WR450F 2019: Μια μοτοσυκλέτα για κάθε περίσταση (Video)

Μεγαλύτερη ισχύ, αυξημένη ευελιξία και περισσότερες δυνατότητες στη victorYZone


27.09.2018

Η ολοκαίνουργια WR450F είναι αφιερωμένη στα 20 χρόνια παρουσίας της Yamaha στην παραγωγή τετράχρονων enduro μοτοσυκλετών, σε μια εντελώς ανασχεδιασμένη εκδοχή που προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ με αυξημένη ευελιξία, περισσότερες δυνατότητες και ευκολότερο χειρισμό

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο του 2019 είναι πιο ελαφρύ, πιο λεπτό και πιο γρήγορο, ενώ παράλληλα διατηρεί τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα enduro 450 κ.εκ. σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η απόλυτη σταθερότητα, η θρυλική αξιοπιστία και οι εκπληκτικές επιδόσεις στις υψηλές ταχύτητες.

2019 yam wr450f eu dpbse stu 003 61943

Στις δύο δεκαετίες που μεσολάβησαν από τότε που η πρώτη τετράχρονη WR-F έφερε την επανάσταση στη σκηνή των enduro μοτοσυκλετών, το μοντέλο καθιερώθηκε για τη γραμμική και ευέλικτη ισχύ, την υψηλή ποιότητα και την ανθεκτική κατασκευή του. Χάρη σε αυτά τα βασικά στοιχεία, η WR450F έχει αναδειχθεί σε ένα αγαπημένο μοντέλο που προτιμούν σταθερά τόσο οι γρήγοροι αναβάτες στο χώμα όσο και οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.

Από την πρώτη κυκλοφορία του μοντέλου το 1998, ο κινητήρας της WR-F έχει αναπτυχθεί από τα 400 κ.εκ. στα 426 κ.εκ. και ο κινητήρας με ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή τελευταίας γενιάς προσφέρει πλήρη απόδοση στα 450 κ.εκ. Το νέο μοντέλο του 2019 έχει αναπτυχθεί περαιτέρω με τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα και πλαισίου που προέρχεται από την τελευταία και εξαιρετικά επιτυχημένη πλατφόρμα της YZ450F, μια κορυφαία μοτοσυκλέτα με εντυπωσιακά δυναμικό στυλ που συνδυάζει την ισχύ με τον απόλυτο έλεγχο.

2019 yam wr450f eu dpbse act 009 61932


WR450F: Σχεδιασμένη για να χαρίζει νίκες σε κάθε περιβάλλον

Οι μοτοσυκλέτες enduro της Yamaha έχουν αποδείξει τις νικηφόρες δυνατότητές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, σε διάφορους αγώνες εκτός δρόμου. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro FIM, οι αναβάτες Jamie McCanney (E1) και Löic Larrieu (E2) της Outsiders, επίσημης ομάδας enduro της Yamaha, έχουν αντιμετωπίσει σκληρές προκλήσεις για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στο βάθρο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ο Larrieu κατέκτησε επάξια τη νίκη στη διοργάνωση ISDE του 2017 απέναντι στους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο. Οδηγώντας μοτοσυκλέτες enduro WR-F, ο Manxman McCanney και ο Γάλλος Larrieu έχουν καθιερώσει τη Yamaha ως έναν από τους κύριους ανταγωνιστές στο EWC, ενώ υπογραμμίζουν την απόλυτη δέσμευση της εταιρείας στον κλάδο των μοτοσυκλετών enduro.

2019 yam wr450f eu dpbse act 004 61927

Στο ράλι Ντακάρ 2018, ο Adrien Van Beveren, οδηγός της επίσημης ομάδας ράλι Yamalube της Yamaha διατήρησε συνεχώς την πρώτη θέση οδηγώντας την WR450F Rally για πέντε ημέρες, μέχρι τη σύγκρουση που σηματοδότησε μοιραία και τη λήξη του αγώνα για τον ίδιο στο στάδιο 10. Σημειώνοντας νίκη σε ένα στάδιο και κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε τρία ακόμα στάδια, ο Γάλλος Van Beveren απέδειξε τις νικηφόρες δυνατότητες της WR450F ακόμα και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα.

Εκτός από το θρυλικό ράλι Ντακάρ, οι αναβάτες της επίσημης ομάδας ράλι Yamalube της Yamaha είχαν επίσης μια γεμάτη σεζόν, καθώς διαγωνίστηκαν σε ράλι ανώμαλου δρόμου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εμπειρία που αποκτήθηκε βοήθησε στη δημιουργία της νέας WR450F.

2019 yam wr450f eu dpbse det 001 61912


Ταχύτερος και πιο ισχυρός κινητήρας 450 κ.εκ. με ανεστραμμένη κεφαλή

Η ολοκαίνουργια WR450F είναι εξοπλισμένη με έναν προηγμένο κινητήρα με ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή, η οποία διαθέτει κύλινδρο οπίσθιας κλίσης, που συμβάλλει στη διασφάλιση της ιδανικής συγκέντρωσης μαζών. Ο νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας 450 κ.εκ. υψηλής ροπής αναπτύχθηκε από τη μοτοσυκλέτα motocross YZ450F που κατέκτησε τον τίτλο MXGP και διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως συστήματα εισαγωγής και εξάτμισης, ψεκασμό καυσίμου και χάρτες προπορείας ανάφλεξης ειδικά για μοτοσυκλέτες enduro. Το αποτέλεσμα είναι η παροχή μεγάλης και γραμμικής αξιοποιήσιμης ισχύος. Με εξαιρετική αίσθηση πρόσφυσης, η WR450F προσφέρει ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις για νικηφόρα αποτελέσματα στις ειδικές δοκιμές των μοτοσυκλετών enduro.

Ο ισχυρότερος κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερο εύρος δύναμης έλξης, αλλά και ομαλότερο έλεγχο του γκαζιού στην τεχνική οδήγηση. Αυτά τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο και λεπτότερο πλαίσιο, επιτρέπουν στον αναβάτη της WR450F να διατηρεί ταχύτερο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2019 yam wr450f eu dpbse det 002 61913


Νέος τρόπος βελτίωσης της απόδοσης μέσω smartphone με την εφαρμογή Power Tuner

Χάρη στο ενσωματωμένο WiFi, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση της νέας WR450F, ώστε να ταιριάζει με διαφορετικές πίστες και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας ένα smartphone σε συνδυασμό με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας, η οποία είναι διαθέσιμη στο προαιρετικό κιτ αγωνιστικής οδήγησης*. Η νέα εφαρμογή Power Tuner προσφέρει στον αναβάτη της WR450F τη δυνατότητα να πραγματοποιεί άμεσες αλλαγές στο σύστημα καυσίμων και το χρονισμό ανάφλεξης και να ανεβάζει/κοινοποιεί δεδομένα, ώστε οι λεπτομερείς ρυθμίσεις να μπορούν να γίνονται από την άκρη της πίστας με απόλυτη ευκολία.

Η δωρεάν εφαρμογή Yamaha Power Tuner επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες να καταγράφουν πληροφορίες για τους αγώνες και να παρακολουθούν μια σειρά δεδομένων που αφορούν τη συντήρηση, τον διαγνωστικό έλεγχο του συστήματος, το χρόνο λειτουργίας του κινητήρα και πολλά άλλα.
(* Το κιτ αγωνιστικής οδήγησης διατίθεται ξεχωριστά)

2019 yam wr450f eu dpbse stu 001 61941


Διακόπτης ρυθμιζόμενης λειτουργίας κινητήρα

Ο διπλός διακόπτης χαρτογράφησης κινητήρα στο τιμόνι, οποίος υιοθετήθηκε στο νέο μοντέλο και βρίσκεται δίπλα στο μοχλό του συμπλέκτη, επιτρέπει αλλαγές στα χαρακτηριστικά παροχής ισχύος του κινητήρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτός ο διακόπτης επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει μία από τις δύο χαρτογραφήσεις του κινητήρα εν κινήσει με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να ανταποκριθεί στις αλλαγές του περιβάλλοντος οδήγησης. Σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη ροπή του νέου κινητήρα, αυτός ο διακόπτης λειτουργίας υπογραμμίζει την ευελιξία και τη δυνατότητα προσαρμογής της WR450F, καθιστώντας αυτό το μοντέλο την ιδανική enduro μοτοσυκλέτα για οδηγούς αγώνων αλλά και ερασιτέχνες αναβάτες.

2019 yam wr450f eu dpbse act 001 61924

Αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο για πιο ευέλικτο χειρισμό

Το ολοκαίνουργιο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε από την τελευταία YZ450F είναι πιο λεπτό και ελαφρύ, προσδίδοντας στη μοτοσυκλέτα μια πολύ ελαφρύτερη και πιο ευέλικτη αίσθηση σε βραχώδη εδάφη με στροφές ή σε εδάφη στα οποία απαιτείται τεχνική. Στη σχεδίαση του νέου πλαισίου περιλαμβάνεται η ανασχεδιασμένη θέση του σωλήνα της εξάτμισης, η ευθύγραμμη μπάρα του ρεζερβουάρ, η μεγαλύτερη ζώνη απόσβεσης και το μεγαλύτερου μεγέθους στήριγμα πίσω βραχίονα. Αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στη βελτίωση της ευελιξίας, της ακρίβειας και της πρόσφυσης.

2019 yam wr450f eu dpbse det 005 61916

Κορυφαία μπροστινή και πίσω ανάρτηση στον κλάδο

Η WR450F διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης που προσφέρει σταθερή δύναμη απόσβεσης και εξαιρετική επαφή με το έδαφος στις χαμηλές έως μεσαίες ταχύτητες.

Με νέους εσωτερικούς μηχανισμούς που διαθέτουν μακρύτερα ελατήρια με υψηλό ποσοστό συμπίεσης, τα κορυφαία στον κλάδο ανάποδα μπροστινά πιρούνια KYB® με ξεχωριστό σύστημα αέρα/λαδιού εξασφαλίζουν σταθερή απόσβεση σε όλους τους τύπους εδάφους, ενώ οι άκαμπτοι εξωτερικοί σωλήνες προσφέρουν αίσθηση σταθερότητας κατά την επαφή με το έδαφος. Αυτό το μπροστινό σύστημα ανάρτησης έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής για χωμάτινες πίστες και προσφέρει ιδιαίτερα καλή απόκριση κατά τη μετάβαση μεταξύ των διαδρομών συμπίεσης και επαναφοράς.

2019 yam wr450f eu dpbse sta 002 61940

Το πίσω αμορτισέρ βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα της YZ450F και, όπως και τα πιρούνια, διαθέτει ρυθμίσεις που προορίζονται ειδικά για τα μοντέλα enduro. Το νέο ελατηριωτό πιρούνι με διάμετρο 11,5 mm είναι κατά 350 γραμμάρια ελαφρύτερο και διαθέτει υψηλότερο συντελεστή αντοχής στην κόπωση συγκριτικά με το αντίστοιχο του τρέχοντος μοντέλου. Επιπλέον, για βελτιωμένες επιδόσεις στην ψύξη και πιο σταθερή δύναμη απόσβεσης, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του αμορτισέρ έχει αυξηθεί κατά 30 κ.εκ.

2019 yam wr450f eu dpbse det 006 61917

Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων

Για αύξηση του χρόνου οδήγησης μεταξύ των στάσεων για ανεφοδιασμό, η WR450F του 2019 είναι εξοπλισμένη με νέο ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης χωρητικότητας 7,9 λίτρων από πλαστική ρητίνη, το οποίο διαθέτει μια αντλία καυσίμου μικρών διαστάσεων. Η αυξημένη χωρητικότητα καυσίμου έχει επιτευχθεί με την επέκταση του κάτω τμήματος του ρεζερβουάρ καυσίμου προς το κέντρο της μοτοσυκλέτας, ένα χαρακτηριστικό που βελτιώνει τη συγκέντρωση μαζών και επιτρέπει τη σχεδίαση του λεπτού και μικρών διαστάσεων πλαισίου, ενισχύοντας την άνεση και την ευκινησία του αναβάτη.

2019 yam wr450f eu dpbse det 007 61918


Πλαίσιο και προβολέας με ελαφρύτερη, πιο λεπτή και κομψή σχεδίαση

Οι αναβάτες που διαθέτουν ήδη την WR450F θα εκτιμήσουν τις μεγάλες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτήν τη μοτοσυκλέτα για το 2019, ενώ οι νέοι οδηγοί του τετράχρονου enduro μοντέλου της Yamaha θα ενθουσιαστούν με την εξαιρετική εργονομία της. Το νέο πλαίσιο επέτρεψε στους σχεδιαστές της Yamaha να δημιουργήσουν μια πολύ λεπτότερη μοτοσυκλέτα που παραπέμπει περισσότερο στην εμφάνιση και την αίσθηση ενός μοντέλου 250 κ.εκ., γεγονός που την καθιστά μία από τις μοτοσυκλέτες enduro 450 κ.εκ. με τις μικρότερες διαστάσεις. Επιπλέον, η συγκέντρωση μαζών έχει βελτιωθεί, ενώ η συνολική εντύπωση της ανάλαφρης αίσθησης και της ευελιξίας έχει ενισχυθεί από το νέο φέρινγκ προβολέα που βρίσκεται πιο χαμηλά και πιο κοντά στον αναβάτη, προσφέροντας αγωνιστικό στυλ με πιο δυναμική εμφάνιση.

Η WR450F διαθέτει επίσης νέα και μικρότερων διαστάσεων ψυγεία που επιτρέπουν την τοποθέτηση πιο στενών περιβλημάτων τα οποία εφαρμόζουν καλύτερα, προσφέροντας βελτιωμένη ευκινησία στον αναβάτη αλλά και μεγαλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση σε όρθια θέση. Τα νέα περιβλήματα διαθέτουν επίσης ανθεκτικά στη φθορά, ανάγλυφα γραφικά που τονίζουν τις αθλητικές γραμμές του λεπτού, νέου πλαισίου.

2019 yam wr450f eu dpbse det 008 61919


Αποτελεσματικότερη προστατευτική ποδιά και νέος αισθητήρας ταχύτητας

Το νέο μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερη και ελαφρύτερη προστατευτική ποδιά από πλαστική ρητίνη, η οποία έχει σχεδιαστεί για την προστασία του πλαισίου, του κινητήρα, των εύκαμπτων σωλήνων και της αντλίας νερού από χτυπήματα σε βαθιά χαντάκια και εκτινασσόμενες πέτρες και χώματα. Επιπλέον, η μπροστινή περιοχή που εφαρμόζει καλύτερα αποτρέπει τη συσσώρευση λάσπης ή χαλικιών σε τυχόν κοιλότητες γύρω από τους στροφαλοθαλάμους, μειώνοντας έτσι το περιττό βάρος κατά την οδήγηση.

Για ταχύτερη και ευκολότερη αφαίρεση του μπροστινού τροχού, η νέα μοτοσυκλέτα enduro της Yamaha διαθέτει έναν νέο τύπο αισθητήρα ταχύτητας.

2019 yam wr450f eu dpbse det 009 61920

Φίλτρο αέρα ελεύθερης ροής

Για εύκολη συντήρηση, η WR450F διαθέτει ολοκαίνουργιο κουτί φίλτρου αέρα που επιτρέπει την αλλαγή του φίλτρου χωρίς τη χρήση εργαλείων. Το νέο στοιχείο φίλτρου προσφέρει μειωμένη αντίσταση στη ροή του αέρα με μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαθέτει ελαστικές διατάξεις στεγανοποίησης στον κεντρικό πείρο τοποθέτησης, για βελτιωμένη απόδοση στο φιλτράρισμα της σκόνης.

2019 yam wr450f eu dpbse stu 002 61942

Ελαφρύτερος, πιο ανθεκτικός συμπλέκτης και κιβώτιο 5 ταχυτήτων ευρείας περιοχής στροφών

Για τον καλύτερο χειρισμό των αντίξοων συνθηκών κατά την οδήγηση μοτοσυκλετών enduro, ο ανθεκτικός νέος συμπλέκτης διαθέτει πλάκα τριβής με υψηλή αντοχή στη θερμότητα, ενώ η υιοθέτηση της νέας σχεδίασης που εξαλείφει το τρεμόπαιγμα εξασφαλίζει πολύ ελαφρύτερο τράβηγμα του μοχλού για καλύτερη αίσθηση και βελτιωμένη δυνατότητα ελέγχου.

Η νέα WR450F διαθέτει κιβώτιο 5 ταχυτήτων ευρείας περιοχής στροφών με τροποποιημένους εσωτερικούς μηχανισμούς που προσφέρει ισχυρή εκτός δρόμου απόδοση σε δύσκολες και με τεχνικές απαιτήσεις περιοχές, καθώς και ισχυρές επιδόσεις στις υψηλές ταχύτητες σε επίπεδους χωματόδρομους. Επίσης, η μοτοσυκλέτα διαθέτει οδοντωτά γρανάζια με νέο σχήμα.

2019 yam wr450f eu dpbse det 011 61922

Χαμηλότερη και πιο στενή σέλα

Η νέα, λεπτότερη σχεδίαση της σέλας διευκολύνει τη μετατόπιση του βάρους του αναβάτη κατά την οδήγηση είτε σε καθιστή είτε σε όρθια θέση. Εκτός από το στενότερο πλάτος κατά 2 cm στο μπροστινό τμήμα, το μεσαίο και το πίσω τμήμα της σέλας είναι επίσης χαμηλότερα, επιτρέποντας στον αναβάτη να κινείται πιο εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, για μεγαλύτερο επίπεδο ελέγχου κατά την οδήγηση σε στροφές, την επιτάχυνση ή το φρενάρισμα.

Βασικά χαρακτηριστικά της WR450F του 2019

  • Ολοκαίνουργιος κινητήρας 450 κ.εκ. με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις
  • Προαιρετικό κιτ αγωνιστικής οδήγησης με μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) που επιτρέπει τη χρήση της εφαρμογής Power Tuner
  • Νέος διακόπτης στο τιμόνι για τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας κινητήρα
  • Νέο, ελαφρύ περιμετρικό πλαίσιο βασισμένο στην YZ450F
  • Ανασχεδιασμένη ανάρτηση KYB® για σταθερή και ομαλή οδήγηση
  • Λεπτό ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων που συμβάλλει στη συγκέντρωση μαζών
  • Πλαίσιο και προβολέας με νέα, ελαφριά, πιο λεπτή και κομψή σχεδίαση
  • Ανθεκτική, νέα προστατευτική ποδιά και νέος αισθητήρας ταχύτητας
  • Νέα περιβλήματα ψυγείων και σχεδίαση κουτιού φίλτρου αέρα με εύκολη πρόσβαση
  • Ανθεκτικός νέος συμπλέκτης και κιβώτιο 5 ταχυτήτων ευρείας περιοχής στροφών
  • Στενή, χαμηλότερη και πιο προσβάσιμη σέλα
  • Ανθεκτικά, νέα γραφικά με ανάγλυφη υφή και αντοχή στη φθορά

Αγωνιστικά μοντέλα εκτός δρόμου για το 2019

Η εκτεταμένη σειρά αγωνιστικών μοντέλων εκτός δρόμου της Yamaha, στην οποία περιλαμβάνεται η μοτοσυκλέτα enduro WR250F, τα τετράχρονα μοντέλα TT-R και η δίχρονη PW50, διαθέτουν νέα χρώματα και γραφικά για το 2019.


Αυθεντικά αξεσουάρ Yamaha

Τα Αυθεντικά αξεσουάρ Yamaha και τα Προϊόντα υψηλών επιδόσεων GYTR® επιτρέπουν σε κάθε αναβάτη να μετατρέψει τη Yamaha παραγωγής που διαθέτει σε μια μοναδική αγωνιστική μοτοσυκλέτα εργοστασιακού στυλ. Σχεδιασμένη για να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, λειτουργικότητα και στυλ, η σειρά εξαρτημάτων περιλαμβάνει εξατμίσεις και φορετούς σιγαστήρες από τιτάνιο, καλύμματα συμπλέκτη τύπου billet, δίσκους, τροχούς, προστατευτικά και πολλά άλλα.
Η Yamaha συνεργάζεται στενά με εγκεκριμένους προμηθευτές για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και, συνεπώς, η σειρά Αυθεντικών αξεσουάρ Yamaha εξελίσσεται διαρκώς με νέα εξαρτήματα και αξεσουάρ. Για όλες τις πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.yamaha-motor.eu/eu/en

Διαθεσιμότητα

Η νέα WR450F, καθώς και τα μοντέλα WR250F, TTR και PW50 θα είναι διαθέσιμα στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Οκτώβριο 2018. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και την τιμή λιανικής πώλησης στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπo.

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


To 443 Pan Asia βασίζεται στο X440 που παράγεται στο εργοστάσιο της Hero MotoCorp στην Ινδία. Είναι το τελευταίο δημιούργημα του Oberdan Bezzi
Το Trident αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της Triumph και με την έκδοση «Slipery Sam» αναβιώνει η θρυλική αγωνιστική μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του ΄70 «Slippery Sam», που βασιζόταν στο Trident 750
Αυξημένες κατά 2,6% ήταν οι πωλήσεων δικύκλων το 2023. Πουλήθηκαν 62,5 εκατομμύρια, ενώ σημειώθηκε πτώση στην κατηγορία των ηλεκτρικών
Μετά την One και την Del Mar, έρχεται η Mulholland που θυμίζει Sportster και είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.